Sano-patissier Paul (uiterst links) en uitbater Gunther (uiterst rechts) overhandigen de taart aan Bart Abeel en Pieter van Antwerp Pride.
Volledig scherm
Sano-patissier Paul (uiterst links) en uitbater Gunther (uiterst rechts) overhandigen de taart aan Bart Abeel en Pieter van Antwerp Pride. © rv

Pride Village ontvangt gigantische regenboogtaart zónder suiker: “Gezond kunnen snoepen, is mooi meegenomen”

ANTWERPENEen gigantische regenboogtaart zónder suiker. Dat is wat de uitbaters van de nieuwe zaak Sano zaterdag schonken aan de Pride Village op het Operaplein. “Antwerp Pride is er om bruggen te bouwen in onze stad, ook met ondernemers zoals Sano.”

 1. Antwerpse Handelsbeurs decor van Belgisch-Nederlandse handelsmissie
  Antwerpen

  Antwerpse Handels­beurs decor van Bel­gisch-Nederland­se handelsmis­sie

  In de Antwerpse Handelsbeurs – de oudste handelsbeurs van Europa - vindt donderdag en vrijdag een Belgisch-Nederlandse handelsmissie plaats over duurzame infrabouw en circulaire bouw. Zo’n 80 bedrijven en organisaties uit Nederland zijn naar ons land afgezakt om te kijken wat de uitdagingen zijn en waar samenwerkingen precies kunnen gebeuren. Nederland en België delen de wens om tegen 2050 volledig circulair te zijn.
 1. Weyts en Crevits investeren in Antwerps begeleidingscentrum Wingerdbloei
  Antwerpen

  Weyts en Crevits investeren in Antwerps begelei­dings­cen­trum Wingerd­bloei

  Ministers van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) en van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) investeren 440.000 euro in onderwijs op maat voor de zeer kwetsbare jongeren in veilig verblijf. Het gaat dan bijvoorbeeld om jonge meisjes die het slachtoffer werden van mensenhandel of seksuele uitbuiting en soms maandenlang in een gespecialiseerde voorziening blijven. Ook het Antwerpse Wingerdbloei, een begeleidingscentrum voor jongeren en gezinnen met kinderen van 3 tot 18 jaar, krijgt steun.
 2. PVDA houdt manifestatie tegen holebifobie en transfobie: “Stad moet verder te gaan dan symbolische regenboogcampagnes”
  Antwerpen

  PVDA houdt manifesta­tie tegen holebifo­bie en transfobie: “Stad moet verder te gaan dan symboli­sche regenboog­cam­pag­nes”

  Vrijdag organiseerden PVDA en haar jongerenorganisaties Comac en RedFox de feestelijke manifestatie ‘Protest with Pride’, op het De Coninckplein in Antwerpen. “Het is hoog tijd dat de stad holebifobie en transfobie echt serieus neemt” zegt Ben Van Duppen, woordvoerder van Mix de LGBTQI+ groep van de partij. “We pleiten ervoor om in iedere school scholierenorganisaties op te richten waarmee jongeren zelf kunnen opkomen voor een schoolomgeving en maatschappij waarin iedereen zichzelf kan zijn, zonder discriminatie.”