Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx
Volledig scherm
PREMIUM
Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx © VTM nieuws

Portret van gouverneur Cathy Berx, die Antwerpen de avondklok oplegde: een gezondheidsfreak en een dossiervreter

Gouverneur Cathy Berx (51) legde de provincie Antwerpen een avondklok op en haalde daarmee de internationale media. Maar wie is die vrouw eigenlijk? Een gezondheidsfreak en een dossiervreter. Ze loopt altijd rond met een rugzak vol papieren. Klein en tenger ook - ze is amper 1 meter 58 - maar wel iemand die niet met zich laat sollen en héél goed weet wat ze wil.

0 reacties

 1. Nul besmettingen, en toch avondklok en mondmaskers: strenge maatregelen in hele provincie Antwerpen stuiten op onbegrip
  PREMIUM

  Nul besmettin­gen, en toch avondklok en mondmas­kers: strenge maatrege­len in hele provincie Antwerpen stuiten op onbegrip

  De provincie Antwerpen nam gisteren extra maatregelen om de verspreiding van het virus er in te dijken. Zo moeten mondmaskers er altijd gedragen worden op straat of in parken, ook tijdens het sporten, geldt er een avondklok en moet de horeca al om 23 uur dicht. De maatregelen gelden in de hele provincie, ook in kleinere landelijke gemeenten in de Kempen waar er heel wat minder besmettingen zijn. Verschillende burgemeesters reageren met begrip, al is er ook onvrede.
 1. IN BEELD. Zo hebt u hem nog nooit gezien: Bart De Wever speelt overtuigende gijzelnemer tijdens oefening van politie en brandweer: “Ik wil de burgemeester spreken!”

  IN BEELD. Zo hebt u hem nog nooit gezien: Bart De Wever speelt overtuigen­de gijzelne­mer tijdens oefening van politie en brandweer: “Ik wil de burgemees­ter spreken!”

  De Antwerpse politie en brandweer hebben woensdag een demonstratie in Antwerpen gegeven waarbij burgemeester Bart De Wever (N-VA) optrad als gijzelnemer. In de stad is een intense samenwerking ontstaan tussen politie en brandweer in de Casualty Extraction Rescue Teams (CE-RT). De voorbije maanden werden in die teams al honderden politie- en brandweermensen opgeleid.
 2. Al twaalf jaar een Michelinster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Al twaalf jaar een Michelin­ster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”

  Op maandag 23 mei worden de nieuwe Michelinsterren uitgereikt voor België en Luxemburg. Roger Van Damme (51) van Het Gebaar mag al twaalf jaar lang een ster op zijn naam schrijven, en zo gaat hij al het langst mee van de Antwerpse sterrenchefs. Ondertussen is Het Gebaar aan een volledige make-over bezig. “Ik ambieer geen twee sterren, maar je moet wel meeblijven met je tijd.”