Een ingekleurd archiefbeeld (2016) van de gronden die voor de helft voorbehouden zijn aan innovatieve bedrijven. De site heet nu het NextGen District.
Volledig scherm
Een ingekleurd archiefbeeld (2016) van de gronden die voor de helft voorbehouden zijn aan innovatieve bedrijven. De site heet nu het NextGen District. © RV

Port of Antwerp zoekt starters die duurzame chemie willen testen in proeftuin NextGen District

AntwerpenNextGen District moet uitgroeien tot een proeftuin voor circulaire economie in de Antwerpse haven. Een aantal innovatieve bedrijven staat al dicht bij een concessie. Met een nieuwe marktbevraging gaat Port of Antwerp nu specifiek op zoek naar pioniers die duurzame chemie willen testen voor ze die commercieel kunnen uitrollen.

 1. Ongeval op Antwerpse Ring ter hoogte van Viaduct Merksem richting Nederland: rechterrijstrook versperd
  Antwerpen

  Ongeval op Antwerpse Ring ter hoogte van Viaduct Merksem richting Nederland: rechterrij­strook versperd

  Op de Antwerpse Ring is een ongeval gebeurd ter hoogte van Viaduct Merksem. De rechterrijstrook richting Nederland is daar versperd. Er staat een file tussen de Kennedytunnel en Deurne. Je verliest er ongeveer een halfuur. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt verkeer vanuit Hasselt richting Gent aan om te rijden via Brussel. Vanuit Antwerpen-West of Beveren rijd je best via de Liefkenshoektunnel.
 2. Antwerpse Waagnatie bewijst dat er tóch nog animo is voor de Rode Duivels: “We zetten de knop uit en denken enkel nog aan voetbal”
  PREMIUM
  WK VOETBAL

  Antwerpse Waagnatie bewijst dat er tóch nog animo is voor de Rode Duivels: “We zetten de knop uit en denken enkel nog aan voetbal”

  De kop is eraf. België heeft zijn eerste wedstrijd op het WK voetbal achter de rug en haalt de drie punten nog binnen ook, hetzij met weinig sier of tamboer. Veel WK-dorpen en Rode Duivels-evenementen gaven er voortijdig de brui aan wegens weinig animo maar in de Antwerpse Waagnatie werd woensdagavond met rook, lasers, vuurwerk en club-deejays bewezen dat de Rode Duivels tóch nog sfeer creëren. “We gaan voor een groot voetbalfeest dat heel de stad - en ver daarbuiten - samenbrengt.”
 3. “Van één gezin stalen ze 50.000 euro” Tot vijf jaar cel voor ‘phishers’ die slachtoffers beroofden en een minderjarige bedreigden
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Van één gezin stalen ze 50.000 euro” Tot vijf jaar cel voor ‘phishers’ die slachtof­fers beroofden en een minderjari­ge bedreigden

  De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde vrijdag een grote groep daders van phishing-misdrijven. Het ging om drie dossiers die samen werden gevoegd. De daders, die enkele slachtoffers tienduizenden euro’s afhandig maakten door middel van frauduleuze e-mails en sms-berichten, kregen celstraffen tot 5 jaar opgelegd. In een enkel geval hadden ze zelfs een minderjarige jongen bedreigd. “Hij moest de bankgegevens van zijn moeder en zus afgeven, of anders...”