De expo ‘Vreugde & Verdriet. Antwerpen Bevrijd (1944-1945)’.
Volledig scherm
De expo ‘Vreugde & Verdriet. Antwerpen Bevrijd (1944-1945)’. © Dirk Laenen

Pop-upexpo Vreugde & Verdriet reist heel jaar door districten

Na het succes van de tijdelijke tentoonstelling ‘Vreugde & Verdriet. Antwerpen bevrijd 1944-1945' herneemt het Vredescentrum deze expo vanaf september in pop-upeditie. De expo bevat historische foto’s, films en verhalen uit de bevrijdingsperiode en reist maandelijks langs verschillende locaties in Antwerpen. 

  1. ASSISEN. Beschuldigde van moord op Steve Huypens hult zich in stilzwijgen: “Wat er gebeurd is? Vraag dat maar aan mijn advocaat”
    PREMIUM
    Antwerpen

    ASSISEN. Beschuldig­de van moord op Steve Huypens hult zich in stilzwij­gen: “Wat er gebeurd is? Vraag dat maar aan mijn advocaat”

    Zou Fred Wittig (57) de moord op autohandelaar Steve Huypens (38) uit Schilde na dertien jaar dan toch bekennen? Veel hoop koesterden de nabestaanden op de eerste dag van het assisenproces tegen de Duitse crimineel, die in zijn geboorteland al levenslang kreeg voor een gelijkaardige moord, niet. En gelijk kregen ze. Wittig – zichtbaar geïrriteerd door de taalbarrière – weigerde tijdens zijn verhoor ook maar iets te zeggen over wat er in de herfst van 2007 in de autohandel van het slachtoffer gebeurd is. “Zijn houding is laf en ronduit arrogant”, reageert Steves moeder.