Sergio Herman met zijn gloednieuwe Martini Spritzante.
Volledig scherm
Sergio Herman met zijn gloednieuwe Martini Spritzante. © RV

Pop-up aperitiefbeleving van Martini met nieuwe cocktail van Sergio Herman

ANTWERPENHet bekende Italiaanse vermout-merk Martini en lifestylebrand Serax sloegen de handen in elkaar voor een nieuwe pop-up in hartje Antwerpen. Nog tot het einde van het jaar kan je er terecht voor een aperitiefbeleving onder de noemer ‘The World of Aperitivo’. Onder andere sterren-chef Sergio Herman creëerde één van de nieuwe cocktails.

 1. Antwerpen rondt morgen kaap van 10.000 prikken bij vijf- tot elfjarigen
  Antwerpen

  Antwerpen rondt morgen kaap van 10.000 prikken bij vijf- tot elfjarigen

  Het was alle hens aan dek in de Marmeren Zaal in de ZOO van Antwerpen vorig weekend: 6.776 kinderen van vijf tot elf jaar kregen daar hun eerste Pfizervaccin tegen het coronavirus. De stad Antwerpen, die instaat voor de regie van de vaccinaties voor kinderen, laat weten dat ouders nog steeds gretig ingaan op de verstuurde uitnodigingen: “Zaterdag ronden we de kaap van 10.000 prikken.” Dat is één vijfde van het totaal in de doelgroep.
 2. Hoe politie al lang voor operatie Sky berichten van drugsbende ‘Mixers’ kraakte: “Speurders stalen zonder toelating geheime pincode”
  PREMIUM
  Antwerpen/Borgerhout

  Hoe politie al lang voor operatie Sky berichten van drugsbende ‘Mixers’ kraakte: “Speurders stalen zonder toelating geheime pincode”

  De kraak van berichtendienst Sky ECC betekende in maart 2021 een ommekeer in de strijd tegen de Antwerpse drugsmaffia. Voortaan kon de politie versleutelde chatberichten meelezen. Dat was echter geen primeur. Door een handigheidje waren de drugsspeurders er in juni 2016 al in geslaagd om de chatberichten van drugsbende ‘Mixers’ te ontcijferen. De manier waarop dat toen gebeurde is volgens advocaat Sam Vlaminck, die verdachte Abdel S. bijstaat, erg dubieus.
 3. ‘Mixers’ vragen concrete bewijzen op hun drugsproces: “Procureur heeft enkel wat chatberichten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Mixers’ vragen concrete bewijzen op hun drugspro­ces: “Procureur heeft enkel wat chatberich­ten”

  “Abstracte chatgesprekken, meer zit er niet in dit dossier”, zo pleitte advocaat Len Augustyns vanmorgen voor zijn cliënt Ghalid S. die verdacht wordt van het witwassen van crimineel geld. Hij is één van de zestien verdachten van drugsbende ‘Mixers’ uit Borgerhout tegen wie de procureur straffen tot 10 jaar cel vordert. Harde bewijzen ontbreken volledig, zo stelt de verdediging.