Volledig scherm
De ponton aan het Steenplein in Antwerpen © Laenen

Ponton voor waterbus aan Antwerps Steenplein afgesloten na verzakking

In Antwerpen is het ponton aan het Steenplein maandag afgesloten nadat een verzakking werd vastgesteld. Het ponton kan voorlopig niet worden gebruikt als aanmeerplaats door de veerboot van en naar Linkeroever en door de waterbus. 

Fietsers of voetgangers die de veerboot willen nemen, kunnen volgens de stad voorlopig best de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) gebruiken. Voor de waterbus wordt bekeken of er in de plaats kan worden aangemeerd op Linkeroever, waar die passagiers eveneens de voetgangerstunnel kunnen nemen.

Het ponton is ook een populaire plaats voor passanten om even te verpozen. Er zijn geen gewonden gevallen bij de verzakking en intussen is het ponton volledig ontruimd.  De precieze oorzaak van het probleem wordt nog onderzocht.

Volledig scherm
De ponton aan het Steenplein in Antwerpen © Laenen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.
 1. Welke Antwerpse tunnels krijgen een opknapbeurt in maart?

  Welke Antwerpse tunnels krijgen een opknap­beurt in maart?

  Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open. Welke Antwerpse tunnels krijgen een opknapbeurt in Maart?
 2. De leukste tips voor het weekend: wandelen, puzzelen en... Pokemons ruilen

  De leukste tips voor het weekend: wandelen, puzzelen en... Pokemons ruilen

  Op 28 februari palmt jong talent het Antwerps fotomuseum FOMU in. Fotografen, beeldende kunstenaars, performers, muzikanten en dichters kapen dan het museum met hun werk. In 2019 lanceerde het FOMU een oproep. Uit tientallen inzendingen selecteerde het museum vijftien beloftevolle makers om van nul nieuw werk te creëren. De deelnemende jongeren werden tijdens de maand februari intensief artistiek gecoacht door Kelly Fober, Elli Fernandes en Lola Boris. Het eindresultaat van dit proces kan je een heel weekend lang bewonderen tijdens Nightwatch.