Volledig scherm
Illustratiebeeld © rr

Politieman buiten dienst verijdelt handtasdiefstal in Antwerpen

Zaterdagavond werd een vrouw slachtoffer van een handtasdief in de Hoogstraat in Antwerpen. 

De verdachte verborg zijn handelingen met behulp van een jas en ging aan de haal met de handtas van de vrouw. Op dat moment passeerde een politieman buiten dienst, die een tijdlang voor het team gauwdiefstallen had gewerkt. Hij had de diefstal in de gaten en volgde de verdachte terwijl hij zijn collega’s verwittigde. De verdachte kon in de Augustijnenstraat gearresteerd worden. De 40-jarige man bleek goed gekend bij de politie, illegaal in ons land en geseind voor een onderzoek door de politie van Gent. De handtas kon aan het slachtoffer worden teruggegeven. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Stad begonnen met weghalen fietsen: 226 foutgeparkeerde en achtergelaten fietsen verwijderd

  Stad begonnen met weghalen fietsen: 226 foutgepar­keer­de en achtergela­ten fietsen verwijderd

  Nog nooit zag de De Keyserlei er zo fietsvrij uit. Sinds vandaag laat de stad Antwerpen alle foutgeparkeerde fietsen weghalen. Ook verkeerd geparkeerde deelscooters en steps worden in hun voorziene parkeerruimte gezet. Wie zijn fiets niet terugvindt, kan die op niveau -1 van het Astridplein terugvinden. Met je ID-kaart krijg je je fiets én boete dan mee naar huis. 226 fietsen werden verwijderd.
 2. Vijftien bellende bestuurders beboet

  Vijftien bellende bestuur­ders beboet

  Het verkeersondersteuningsteam van de regio West van de lokale politie controleerde zaterdag op het gebruik van de veiligheidsgordel. Ze keken ook uit naar bestuurders die met hun telefoon bezig waren. Twee keer droeg een bestuurder zijn of haar gordel niet. Vijftien keer werden bellende bestuurders betrapt. Een snelheidsduivel werd uit het verkeer gehaald. Tijdens de actie werden ook nog vijf voertuigen beboet die verkeerd geparkeerd stonden zoals op het voetpad, minder dan vijf meter van een kruispunt en buiten een parkeervak in een woonerf.
 1. Kind op achterbank zit niet in speciaal zitje en heeft geen gordel aan

  Kind op achterbank zit niet in speciaal zitje en heeft geen gordel aan

  Op het Sint-Jansplein aan de kant van de Rotterdamstraat werd zaterdag door de lokale politie een controlepost opgezet om voertuigen te controleren op de aanwezigheid van de juiste boorddocumenten. Elke bestuurder die gecontroleerd werd, moest ook een alcoholcontrole ondergaan. 81 voertuigen reden de controlepost binnen. Drie keer was de keuring van een voertuig niet meer geldig. Eén bestuurder met een voorlopig rijbewijs reed rond met een passagier, wat niet mag. Eén kindje zat niet op een te voorzien kinderzitje en droeg geen veiligheidsgordel. Drie bestuurders reden onder invloed van alcohol.
 2. Vijftienjarige zonder rijbewijs op deelscooter blaast positief

  Vijftienja­ri­ge zonder rijbewijs op deelscoo­ter blaast positief

  Tijdens een politieactie tegen overlast merkten enkele inspecteurs van het wijkteam Centrum een deelscooter op waarvan de bestuurder maar moeilijk controle kon houden over het voertuig. De scooter werd aan de Kolonel Silvertopstraat op het Kiel gestopt en de bestuurder werd om zijn rijbewijs gevraagd. Dat kon hij niet voorleggen. De bestuurder bleek zelfs maar vijftien jaar te zijn. Op de koop toe werd een alcoholgeur waargenomen en de jongeman legde een positieve alcoholtest af.