Volledig scherm
© Photo News

Politiek niet welkom op begrafenis Julie Van Espen

De familie van de vermoorde studente Julie Van Espen (23) heeft de uitdrukkelijke wens uitgesproken dat politici niet naar de afscheidsplechtigheid zouden komen.

“De familie wil graag in alle sereniteit afscheid kunnen nemen. Ze begrijpt en waardeert dat heel veel mensen meeleven met wat er gebeurd is. Daarom werd beslist om een geluidsinstallatie te plaatsen op het plein voor de kerk zodat de dienst ook buiten bijgewoond kan worden”, klinkt het in de mededeling. Hun individuele rouwbetuigingen de voorbije dagen worden echter geapprecieerd door de familie. 

De plaatsen in de kerk zijn voorbehouden voor familie, vrienden en kennissen, en voor de medestudenten van Julie, haar vriend, zus en broer. 

De uitvaartplechtigheid vindt zaterdag 18 mei om 10 uur plaats in de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Hemel Opgenomen, beter bekend als de ‘Witte kerk’, in de Pater Nuyenslaan in Schilde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mad Goat Internationaal Comedy Festival brengt nationale en internationale comedians naar Antwerpen

  Mad Goat Internatio­naal Comedy Festival brengt nationale en internatio­na­le comedians naar Antwerpen

  De Arenberg, DE Studio, Stad Antwerpen, Pretpraters en LiveComedy.be slaan na de zomer de handen in elkaar en organiseren Mad Goat Internationaal Comedy Festival op vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2019 in de Arenberg. “In september geven we de aftrap van een nieuwe traditie, met een nieuw festival in Antwerpen: Mad Goat Internationaal Comedy Festival. Comedy en cabaret brengt jong en oud samen en bereikt een breed publiek in een stedelijke context. Met het festival zetten we Antwerpen uitdrukkelijk op de kaart als Vlaamse hoofdstad van dit genre.” Milan Rutten – Directeur Arenberg.
 2. Twee dronken bestuurders aan Steenplein moeten rijbewijs inleveren

  Twee dronken bestuur­ders aan Steenplein moeten rijbewijs inleveren

  De verkeerspolitie heeft maandagavond een controle gehouden aan het Steenplein. De dienst verkeerstoezicht kreeg daarbij de ondersteuning van de mobiele eenheid. Ze controleerden 343 bestuurders. Vier bestuurders bliezen positief. Twee van hen hadden zo diep in het glas gekeken dat ze hun rijbewijs onmiddellijk moesten inleveren voor vijftien dagen. Drie anderen bliezen alarm. Twee keer werd een drugstest afgenomen, maar die waren negatief.
 1. Antwerpse scholen zetten zich opnieuw massaal in voor Rode Neuzen Dag: ‘opkikkertjes’, spaghettiavonden en ‘conflixers’

  Antwerpse scholen zetten zich opnieuw massaal in voor Rode Neuzen Dag: ‘opkikker­tjes’, spaghetti­avon­den en ‘conflixers’

  Jongeren mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder maken: dat is het doel van de vierde editie van de Rode Neuzen Dag! Vorige jaren lag de focus op het mentaal welzijn van jongeren, dit jaar verruimt de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius die focus. En daarmee willen ze zo veel mogelijk scholen bereiken. Een Rode Neuzenschool engageert zich om de weerbaarheid bij hun leerlingen te versterken, en daar zijn al een heel aantal Antwerpse scholen bij. De Rode Neuzen Dag is pas op 29 november, maar veel Antwerpse leerlingen en personeelsleden zetten zich al in de aanloop van de grote dag in voor het goede doel. Scholen kunnen zich nog steeds als een Rode Neuzenschool aanmelden op rodeneuzendag.be. Deze Antwerpse scholen gaven al het goede voorbeeld!