Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Politie volgt snelheidsduivel van Kleine Bareel tot Berchem: rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken

De verkeerspolitie heeft dinsdag opnieuw gecontroleerd met de focus op hardleerse asociale bestuurders. Het gaat bijvoorbeeld over bestuurders die de aangeduide rijrichting niet respecteren. Dat is in de nacht van dinsdag op woensdag negen keer vastgesteld. Tijdens de controle werd het rijbewijs van een snelheidsduivel ingetrokken.

Acht bestuurders begingen een inbreuk door niet reglementair voor te sorteren. Drie keer zag de politie dat het verbod om af te draaien genegeerd werd. Er werden vier processen-verbaal opgesteld tegen wie reed en tegelijk de gsm hanteerde. Eén bestuurder reed in de verboden richting. Een andere bestuurder kreeg een boete omdat hij de veiligheidsgordel niet droeg.

Eén keer werd iemand gestopt die rondreed zonder rijbewijs en met een verlopen keuring. Eén voertuig dat niet verzekerd was, werd in beslag genomen. De bestuurder ervan had trouwens ook zijn rijbewijs niet op zak. De politie heeft ook een voertuig geïntercepteerd dat geseind stond wegens misbruik van vertrouwen. Het werd in beslag genomen.

Op de E19 werd één van de teams met een anoniem voertuig net voorbij Kleine Bareel ingehaald door een andere auto. De verkeerspolitie besloot om het voertuig discreet te volgen, maar om bij te benen moesten ze versnellen tot 170 km/u. Op het viaduct in Merksem vertraagde de bestuurder tot 130 km/u waar een snelheidsbeperking van 100 km/u geldt. Aan de werken ter hoogte van de afrit Borgerhout, waar je momenteel 70 km/u mag rijden omwille van werken, bleef de bestuurder met een snelheid van 120 km/u rijden.

Uiteindelijk nam de bestuurder de afrit Berchem. Op de Elisabethlaan dreef de man de snelheid opnieuw op om dan bruusk te remmen voor een flitspaal. De auto werd aan de kant gezet en het rijbewijs van de bestuurder werd voor z’n verkeersonveilig gedrag voor vijftien dagen ingetrokken. Tot slot werden twee bestuurders geverbaliseerd omdat ze de richtingaanwijzer niet gebruikten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zò ziet de beestige cast van ‘Madagaskar, de Musical’ eruit

    Zò ziet de beestige cast van ‘Madagaskar, de Musical’ eruit

    Op 28 februari gaat ‘Madagascar, de Musical’ in première in Capitole Gent en vanaf 9 april is deze ‘feelgood’ familiemusical ook te zien in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. De BV’s die de stemmen van de pinguïns inspreken werden eerder al bekend gemaakt, maar hoe de hoofdcast er in kostuum zal uitzien, bleef tot op heden nog geheim. Acteur Mike Wauters uit Merksem zal schitteren als Koning Julian, in een makikostuum, en doet de musical volledig op zijn knieën.