Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Politie volgt snelheidsduivel van Kleine Bareel tot Berchem: rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken

De verkeerspolitie heeft dinsdag opnieuw gecontroleerd met de focus op hardleerse asociale bestuurders. Het gaat bijvoorbeeld over bestuurders die de aangeduide rijrichting niet respecteren. Dat is in de nacht van dinsdag op woensdag negen keer vastgesteld. Tijdens de controle werd het rijbewijs van een snelheidsduivel ingetrokken.

Acht bestuurders begingen een inbreuk door niet reglementair voor te sorteren. Drie keer zag de politie dat het verbod om af te draaien genegeerd werd. Er werden vier processen-verbaal opgesteld tegen wie reed en tegelijk de gsm hanteerde. Eén bestuurder reed in de verboden richting. Een andere bestuurder kreeg een boete omdat hij de veiligheidsgordel niet droeg.

Eén keer werd iemand gestopt die rondreed zonder rijbewijs en met een verlopen keuring. Eén voertuig dat niet verzekerd was, werd in beslag genomen. De bestuurder ervan had trouwens ook zijn rijbewijs niet op zak. De politie heeft ook een voertuig geïntercepteerd dat geseind stond wegens misbruik van vertrouwen. Het werd in beslag genomen.

Op de E19 werd één van de teams met een anoniem voertuig net voorbij Kleine Bareel ingehaald door een andere auto. De verkeerspolitie besloot om het voertuig discreet te volgen, maar om bij te benen moesten ze versnellen tot 170 km/u. Op het viaduct in Merksem vertraagde de bestuurder tot 130 km/u waar een snelheidsbeperking van 100 km/u geldt. Aan de werken ter hoogte van de afrit Borgerhout, waar je momenteel 70 km/u mag rijden omwille van werken, bleef de bestuurder met een snelheid van 120 km/u rijden.

Uiteindelijk nam de bestuurder de afrit Berchem. Op de Elisabethlaan dreef de man de snelheid opnieuw op om dan bruusk te remmen voor een flitspaal. De auto werd aan de kant gezet en het rijbewijs van de bestuurder werd voor z’n verkeersonveilig gedrag voor vijftien dagen ingetrokken. Tot slot werden twee bestuurders geverbaliseerd omdat ze de richtingaanwijzer niet gebruikten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Achter de schermen van Cultuurmarkt heerst financiële ongerustheid: Fakkeltheater vreest wegvallen subsidies

  Achter de schermen van Cultuur­markt heerst financiële ongerust­heid: Fakkelthea­ter vreest wegvallen subsidies

  Duizenden bezoekers hebben hun ogen de kost gegeven op de jaarlijkse Cultuurmarkt. De hele Antwerpse binnenstad vormde het decor voor honderden cultuurhuizen die hun programma voor het komende seizoen voorstellen. Dankzij een (opnieuw) erg warme zomerdag was de sfeer erg goed. Toch is het niet alleen peis en vree. Het Fakkeltheater hoopt nog steeds opnieuw op Vlaams geld om de toekomst van het populaire theaterhuis veilig te stellen.
 2. Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Een bewoner van de Haantjeslei belde zaterdagnacht de politie omdat ze zag hoe twee mannen verschillende fietsen weghaalden uit de straat. Bij aankomst van de politie zetten beide verdachten het op een lopen. Eén van de verdachten kon in de Lemméstraat gevat worden. Hij had zich onder een auto verstopt, maar kon na een schermutseling door de inspecteurs geboeid worden. Hij verklaarde zelf dat hij te veel drugs had gebruikt en daarom geen controle had over zijn acties. Na een controle bleek de 41-jarige man nog geseind te staan ook omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten.
 3. Motorrijder zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Motorrij­der zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Op de Rijnkaai ter hoogte van de Amsterdamstraat is zaterdagnacht een man van 38 jaar zwaargewond geraakt toen hij, rijdend op een brommer, op een wagen knalde die bezig was met een parkeermanoeuvre. De man kwam zwaar ten val en bloedde hevig. Een ploeg van het politiewijkteam kon de man de eerste zorgen aanbieden door een tourniquet aan te leggen in afwachting van de medische hulpdiensten. De man bleek rond te rijden zonder helm. Volgens een getuige had hij eerder al een rood licht genegeerd en reed hij aan hoge snelheid toen hij inreed op de parkerende wagen. De man verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar zijn toestand stabiliseerde in het ziekenhuis. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man onder invloed was op het moment van het ongeval.