Volledig scherm
De politie zoekt de jongen in Deurne. © Marc De Roeck

Politie vindt 5-jarige jongen acht kilometer van huis: “Zelf tram genomen naar familie”

De Antwerpse politie heeft een 5-jarige jongen na een kleine drie uur zoeken acht kilometer van zijn huis gevonden. “De jongen was met de tram op weg naar familieleden op 't Kiel”, zegt de Antwerpse politie.

De jongen was volgens een buurtbewoonster eerder vandaag aan het spelen in een speeltuin in de Van Duyststraat in Deurne. “Om 16.30 uur kregen we een melding dat hij niet te vinden was”, klinkt het bij de politie. “Samen met onze helikopter hebben we naar hem gezocht. Rond 19.15 uur was hij terecht. Hij zat op een tram op't Kiel, waar hij familie heeft wonen.”

De kleine globetrotter reisde dus spontaan zo'n acht kilometer van het noorden naar het zuiden van de stad. Zijn vader bracht hem ondertussen naar huis. Hij hield niks over aan zijn reis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. CurieuzeNeuzen levert nieuwe inzichten over blootstelling: “Op zoek naar propere lucht? Verhuizen naar het platteland is geen oplossing”

    Curieuze­Neu­zen levert nieuwe inzichten over blootstel­ling: “Op zoek naar propere lucht? Verhuizen naar het platteland is geen oplossing”

    Naar het platteland verhuizen op zoek naar propere lucht, loont niet altijd. Dat blijkt uit een vervolgonderzoek van CurieuzeNeuzen, het grootschalige onderzoek naar luchtkwaliteit in Vlaanderen. “Zeker wie naar de stad pendelt en lang in het verkeer zit, heeft een verhoogde blootstelling aan luchtvervuiling”, concluderen de wetenschappers.