Volledig scherm
De politie zoekt de jongen in Deurne. © Marc De Roeck

Politie vindt 5-jarige jongen acht kilometer van huis: “Zelf tram genomen naar familie”

De Antwerpse politie heeft een 5-jarige jongen na een kleine drie uur zoeken acht kilometer van zijn huis gevonden. “De jongen was met de tram op weg naar familieleden op 't Kiel”, zegt de Antwerpse politie.

De jongen was volgens een buurtbewoonster eerder vandaag aan het spelen in een speeltuin in de Van Duyststraat in Deurne. “Om 16.30 uur kregen we een melding dat hij niet te vinden was”, klinkt het bij de politie. “Samen met onze helikopter hebben we naar hem gezocht. Rond 19.15 uur was hij terecht. Hij zat op een tram op't Kiel, waar hij familie heeft wonen.”

De kleine globetrotter reisde dus spontaan zo'n acht kilometer van het noorden naar het zuiden van de stad. Zijn vader bracht hem ondertussen naar huis. Hij hield niks over aan zijn reis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. District Borgerhout voelt zich gepakt door stad: “We krijgen miljoen euro te weinig”

    District Borgerhout voelt zich gepakt door stad: “We krijgen miljoen euro te weinig”

    De negen Antwerpse districten krijgen de komende zes jaar een pak meer geld toegeschoven van de stad, maar daar staat ook een groter pakket bevoegdheden tegenover. Een aantal districten voelt zich benadeeld. “Ondanks onze 46.000 inwoners ligt de dotatie enkel in het polderdistrict Berendrecht-Zandvliet-Lillo lager”, zegt het Borgerhoutse districtscollege van Groen, sp.a en PVDA. “Er is te veel naar het aantal kilometers straten gekeken en te weinig naar het bevolkingscijfer.”
  2. Donkere dagen in diamantsector: geldkraan dicht voor gereputeerd onderzoekscentrum

    Donkere dagen in diamantsec­tor: geldkraan dicht voor gerepu­teerd onderzoeks­cen­trum

    Alweer slecht nieuws voor de diamant. Het gereputeerde WTOCD in Lier, voluit het Wetenschappelijk en Technisch Onderzoekscentrum voor Diamant, krijgt vanaf 2020 geen geld meer van koepelorganisatie AWDC. Het gaat om 500.000 euro per jaar. Dat betekent zowat de doodsteek voor het WTOCD en zijn dertien werknemers. De beslissing wijst er ook op dat het AWDC in ademnood geraakt. Het ziet zijn inkomsten krimpen door een fors terugvallende ruwhandel.