Zaterdagochtend ging de politie langs bij de synagoge. Toen stelden ze vast dat er 37 volwassenen en een aantal kinderen aanwezig waren.
Volledig scherm
Zaterdagochtend ging de politie langs bij de synagoge. Toen stelden ze vast dat er 37 volwassenen en een aantal kinderen aanwezig waren. © VTM NIEUWS

Politie valt zelfde dag twee keer binnen in Antwerpse synagoge na te grote bijeenkomsten: “Joodse wijken staan in brand”

AntwerpenDe Lokale Politie van Antwerpen kreeg zaterdag maar liefst twee keer een melding van een te grote bijeenkomst in de synagoge in de Van Spangenstraat. ‘s Morgens werden daar al 37 meerderjarigen geverbaliseerd omdat ze met meer dan de toegestane 15 personen aanwezig waren. Een paar uur later werden er nog eens 20 meerderjarigen geïdentificeerd. “Dit gedrag kan absoluut niet door de beugel, het is gewoon rampzalig”, aldus burgemeester Bart De Wever (N-VA)

 1. Livestream evenement met onder andere actrice Jessica Pimentel zet Internationale Vrouwendag in de kijker
  Antwerpen

  Livestream evenement met onder andere actrice Jessica Pimentel zet Internatio­na­le Vrouwendag in de kijker

  Op zondag 7 maart organiseert ‘Women in Film, Televison & Media Belgium’ samen met stad Antwerpen en verschillende andere Belgische steden een online-evenement in het teken van Internationale Vrouwendag. De livestream gebeurt voor en door vrouwen vanuit verschillende Belgische locaties, waaronder de Roma in Antwerpen. Het event is gratis mee te volgen via de website www.internationalwomensday.be.
 1. Willy is boos: voorraadkast 'nemen of geven' is geplunderd
  Play

  Willy is boos: voorraad­kast 'nemen of geven' is geplunderd

 2. Gratis kip, friet en drank voor vaccinprikkers
  Play

  Gratis kip, friet en drank voor vaccinprik­kers