Zaterdagochtend ging de politie langs bij de synagoge. Toen stelden ze vast dat er 37 volwassenen en een aantal kinderen aanwezig waren.
Volledig scherm
Zaterdagochtend ging de politie langs bij de synagoge. Toen stelden ze vast dat er 37 volwassenen en een aantal kinderen aanwezig waren. © VTM NIEUWS

Politie valt zelfde dag twee keer binnen in Antwerpse synagoge na te grote bijeenkomsten: “Joodse wijken staan in brand”

AntwerpenDe Lokale Politie van Antwerpen kreeg zaterdag maar liefst twee keer een melding van een te grote bijeenkomst in de synagoge in de Van Spangenstraat. ‘s Morgens werden daar al 37 meerderjarigen geverbaliseerd omdat ze met meer dan de toegestane 15 personen aanwezig waren. Een paar uur later werden er nog eens 20 meerderjarigen geïdentificeerd. “Dit gedrag kan absoluut niet door de beugel, het is gewoon rampzalig”, aldus burgemeester Bart De Wever (N-VA)

 1. Tia Hellebaut zet bewoners woonzorgcentrum OLVA in beweging: “Hoogspringen zullen ze nét niet moeten doen”
  Antwerpen

  Tia Hellebaut zet bewoners woonzorg­cen­trum OLVA in beweging: “Hoogsprin­gen zullen ze nét niet moeten doen”

  Wandelstokgolf, moderne vijfkamp en cafésporten: de senioren van woonzorgcentrum OLV Antwerpen kunnen de komende weken heel wat sportieve activiteiten op het programma verwachten. Olympisch kampioene Tia Hellebaut gaf daar donderdagmiddag het startschot voor haar initiatief ‘Tia’s Challenge To Move’. Daarmee zet ze de bewoners aan om wat meer te bewegen: “Maar ik wil vooral veel lachende gezichten zien.”
 2. Overnemer gezocht voor Antwerpse Boekenbeurs: organisator Boek.be in financiële problemen
  Antwerpen

  Overnemer gezocht voor Antwerpse Boeken­beurs: organisa­tor Boek.be in financiële problemen

  Alle activa van boek.be, de belangenorganisatie van de Vlaamse boekensector en sinds 1932 organisator van de Boekenbeurs, staan te koop. De vzw kampt al enkele jaren met financiële problemen. Vanwege de coronacrisis kon de Boekenbeurs vorig jaar bovendien niet doorgaan. In september vorig jaar kreeg de organisatie al bescherming tegen schuldeisers. Op verzoek van Boek.be zelf werd de procedure aangepast, en werd op 19 februari een gerechtsmandataris aangesteld.
 1. Taalmaten nemen taaljaarstudenten mee op ‘Campussentocht’
  Antwerpen

  Taalmaten nemen taaljaar­stu­den­ten mee op ‘Campussen­tocht’

  Op 5 maart organiseren Linguapolis, het taalinstituut van UAntwerpen, en vijf KdG-studenten een ‘Campussentocht’ voor de taaljaarstudenten Nederlands. Deze wandeling is een van de wekelijkse activiteiten in het kader van Taalmaat. In dit buddyproject worden internationale studenten, die op één jaar tijd Nederlands willen leren, gekoppeld aan studenten van de Universiteit Antwerpen, AP Hogeschool en de Karel de Grote Hogeschool. Het doel? De Nederlandse taal maximaal oefenen in een informele context.
 1. Milan Vader treedt in de voetsporen van Patrick Tolhoek
  Play

  Milan Vader treedt in de voetsporen van Patrick Tolhoek

 2. Voormalige PSD-boot Koningin Emma keert terug in Zeeland
  Play

  Voormalige PSD-boot Koningin Emma keert terug in Zeeland