Volledig scherm
De politie is op zoek naar de eigenaars van de gerecupereerde voorwerpen zoals deze armband. © Lokale Politie Antwerpen

Politie stuit op verdachte van 36 inbraken tijdens interventie voor partnergeweld

De lokale recherche van de Antwerpse politie heeft 36 inbraken kunnen linken aan een 46-jarige verdachte uit Antwerpen. Het onderzoek werd gestart nadat de politie verschillende gestolen spullen aantrof tijdens een interventie voor partnergeweld.

Eind november al werd de lokale politie naar de Dambruggestraat geroepen door een vrouw die het slachtoffer werd van partnergeweld. Tijdens een ruzie gooide haar partner een stoel tegen haar en ze werd bedreigd. Toen de politie arriveerde, was de agressieve man (46) al gaan vliegen.

“De vrouw raakte niet gewond”, klinkt het bij de lokale politie van Antwerpen. “Ze vertelde onze diensten dat haar partner de laatste maanden al verschillende inbraken had gepleegd. We voerden daarop een huiszoeking die heel wat gestolen spullen aan het licht bracht.”

De gevonden voorwerpen konden gelinkt worden aan maar liefst 36 inbraken in Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Hoboken, Merksem en Schoten. Verschillende gedupeerden konden hun gestolen spullen zoals juwelen, elektronica en luxeproducten al terugkrijgen. De lokale recherche is nog op zoek naar de eigenaars van een aantal gerecupereerde voorwerpen die te vinden zijn op de website van de politie.

De 46-jarige verdachte is intussen opgepakt. Zijn aanhouding werd bevestigd door de onderzoeksrechter.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse gemeenteraad keurt eigen ‘loonsopslag’ goed: zitpenningen stijgen met 42 procent

    Antwerpse gemeente­raad keurt eigen ‘loonsop­slag’ goed: zitpennin­gen stijgen met 42 procent

    De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond de verhoging van de zitpenningen goedgekeurd. Zowel de meerderheid (N-VA, sp.a en Open vld) als Vlaams Belang stemden voor. Per zitting krijgen de gemeenteraadsleden vanaf nu 213 euro in plaats van 150 euro, een verhoging van 42 procent. “Gegraai”, zegt de oppositie. “Niet meer dan een indexering", volgens de meerderheid en Vlaams Belang.
  2. De leukste tips voor het weekend

    De leukste tips voor het weekend

    De perfecte jurk en de juiste locatie vinden, de gastenlijst opstellen en de ideale muzikant of swingende band uitkiezen: er komt heel wat kijken bij het plannen van de perfecte trouwdag. Gelukkig maakt de moderne trouwbeurs I Do I Do het leven van toekomstige bruiden en bruidegoms makkelijker. Twee keer per jaar brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken 50 op-en-top Belgische standhouders samen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op zondag 13 oktober vindt de volgende editie plaats en daarbij vormt duurzaamheid de groene draad.