Volledig scherm
De politie is op zoek naar de eigenaars van de gerecupereerde voorwerpen zoals deze armband. © Lokale Politie Antwerpen

Politie stuit op verdachte van 36 inbraken tijdens interventie voor partnergeweld

De lokale recherche van de Antwerpse politie heeft 36 inbraken kunnen linken aan een 46-jarige verdachte uit Antwerpen. Het onderzoek werd gestart nadat de politie verschillende gestolen spullen aantrof tijdens een interventie voor partnergeweld.

Eind november al werd de lokale politie naar de Dambruggestraat geroepen door een vrouw die het slachtoffer werd van partnergeweld. Tijdens een ruzie gooide haar partner een stoel tegen haar en ze werd bedreigd. Toen de politie arriveerde, was de agressieve man (46) al gaan vliegen.

“De vrouw raakte niet gewond”, klinkt het bij de lokale politie van Antwerpen. “Ze vertelde onze diensten dat haar partner de laatste maanden al verschillende inbraken had gepleegd. We voerden daarop een huiszoeking die heel wat gestolen spullen aan het licht bracht.”

De gevonden voorwerpen konden gelinkt worden aan maar liefst 36 inbraken in Antwerpen, Berchem, Borgerhout, Hoboken, Merksem en Schoten. Verschillende gedupeerden konden hun gestolen spullen zoals juwelen, elektronica en luxeproducten al terugkrijgen. De lokale recherche is nog op zoek naar de eigenaars van een aantal gerecupereerde voorwerpen die te vinden zijn op de website van de politie.

De 46-jarige verdachte is intussen opgepakt. Zijn aanhouding werd bevestigd door de onderzoeksrechter.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rock Around The Serviceflats: PVDA danst voor betaalbare serviceflats in Sint-Andrieswijk

  Rock Around The Service­flats: PVDA danst voor betaalbare service­flats in Sint-An­drieswijk

  Betaalbare serviceflats voor iedereen én geen extra kosten voor bewoners bij een verhuis: de Antwerpse PVDA kleedde die eis dit weekend in met een ‘Rock Around the Serviceflats’ in de Sint-Andrieswijk. Aan het plein Oever gaat het Antwerps Zorgbedrijf 47 serviceflats renoveren, om er 37 over te houden. De marxistische partij is bezorgd over de verhuis van de bewoners en wil met een petitie naar de gemeenteraad.
 1. Taxichauffeur stopt vandalen

  Taxichauf­feur stopt vandalen

  Een taxibestuurder riep dit weekend de politie erbij omdat hij aan de Paardenmarkt achter een aantal jongeren zat die de spiegels van verschillende wagens beschadigd hadden. Ze zouden wild tekeer zijn gegaan en de spiegels met de voeten afgestampt hebben. Ze gooiden ook vuilnisbakken op de grond en beschadigden enkele openbare steps. Aan de hand van de beschrijvingen konden de aangestuurde patrouilles en het prostitutieteam dat bijstand leverde enkele verdachten gevat worden. De drie jongeren werden in het Schipperskwartier tegengehouden worden. Het juiste aantal benadeelden moet nog in kaart gebracht worden. Wie schade opliep, kan online of via de Blauwe Lijn een afspraak maken met de politie om aangifte te doen.
 2. ‘t Is lente in de Zoo: fruittaart voor jarig brilbeertje Tinka, gorillababy Thandie vertedert bezoekers

  ‘t Is lente in de Zoo: fruittaart voor jarig brilbeer­tje Tinka, gorillaba­by Thandie vertedert bezoekers

  Ik zag twee beren... De Antwerpse Zoo beleeft vroege topdagen, dus werd het dit weekend behoorlijk druk. Ook de dieren doen hun voordeel met het fraaie weer. Neem nu de brilberen. De verzorgers verrasten de kleine Tinka, dit weekend precies 1 jaar oud, met een ‘fruittaart’. Dat pakte enigszins anders uit. Tinka zette stevig de tanden in de kartonnen doos en leek niet geïnteresseerd in al het lekkers. Een buitenkans voor Tinka’s mama Zamora, die er niet kon aan weerstaan.