Volledig scherm
De politie moest de achtervolging inzetten om de inbrekers op te pakken. © Jan Aelberts

Politie pakt inbrekers na gevaarlijke achtervolging

De Antwerpse politie heeft na een gevaarlijke achtervolging vier inbrekers tegen kunnen houden op de Bolivarplaats. De vier werden gespot in de Antwerpse wijk Zurenborg.

Zaterdagavond merkte een bewoonster van die wijk op hoe inbrekers een huis verlieten en in een auto stapten. Ze kon de nummerplaat doorspelen aan de politie. Een interventiepatrouille merkte op de Desguinlei de gezochte wagen op. De chauffeur probeerde de controle te ontvluchten en de politie zette de achtervolging in. Hierbij werden verschillende verkeersovertredingen begaan en bracht de dader meer dan één chauffeur in gevaar. De politie kon de verdachten uiteindelijk staande houden op de Bolivarplaats. De vier inbrekers werden gearresteerd. Ze worden voorgeleid. De lokale recherche onderzoekt de zaak.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schepen Kennis nuanceert komst cruiseschepen: “grote cruises kunnen Antwerpen niet in dankzij Schelde”

    Schepen Kennis nuanceert komst cruisesche­pen: “grote cruises kunnen Antwerpen niet in dankzij Schelde”

    Schepen voor Toerisme Koen Kennis nuanceert de vervuiling van de cruiseschepen in Antwerpen. Kennis wijst vooral op de ligging van Antwerpen die het onmogelijk maakt de echte grote cruiseschepen naar Antwerpen te halen. Ook dat deze toeristen de lokale handel niet ten goede zou komen, klopt niet volgens de schepen. Ondertussen is er ook een petitie die voor de komst van de cruiseschepen pleit.