Volledig scherm
Voorbijgangers verwittigden de politie dat er een man met een mes op de tram zat. © rv

Politie overmeestert bezoeker van Comic Con met ‘groot mes’ na meldingen van ongeruste tramreizigers

Een onoplettende man met een groot metalen voorwerp is gisteren door de Antwerpse politie overmeesterd toen hij van de tram stapte. De man kwam van de beurs  Comic Con Antwerp, waar bezoekers zich inleven in de wereld van sciencefiction, fantasy en comics. 

Voorbijgangers zagen zaterdagmiddag op de Meir een man met een soort van groot mes rondlopen. Hij daalde af naar het premetrostation. De politie stuurde een ploeg ter plaatse, maar kon de verdachte niet meer vinden. Hij was al met een tram vertrokken. 

Op Linkeroever stond een andere politieploeg de aankomende tram op te wachten. De man stapte af aan de halte Halewijn en werd onmiddellijk overmeesterd door twee agenten.  

Woordvoerder Wouter Bruyns: “De tramreizigers zijn op geen enkel moment in gevaar geweest of zijn schrik aangejaagd. Deze man was gewoon onvoorzichtig om het metalen voorwerp, dat hij meegenomen had van die beurs, zo openlijk te dragen. De man heeft zich niet verzet tegen zijn arrestatie. Het potentieel gevaarlijk voorwerp is in beslag genomen.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Een dronken bestuurder (26) heeft zaterdagnacht lelijk huisgehouden op de Turnhoutsebaan. De man verloor de controle over het stuur van zijn wagen en beschadigde een gevel en daarna ramde hij een tramhalte. Het voertuig van de man geraakte zwaar beschadigd en was niet echt meer rijvaardig. Daarop besloot de man dan maar de benen te nemen in de richting van de Stenenbrug. Een interventiepatrouille kon de man oppakken. Hij ontkende elke betrokkenheid, maar agenten vonden de autosleutels van de wagen langs de vluchtroute die de man had genomen. Omdat hij zich agressief gedroeg en weigerde om een ademtest af te leggen, pakte de politie de bestuurder op voor openbare dronkenschap. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
 2. Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuivenbergwijk

  Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuiven­berg­wijk

  Het wijkteam van de lokale politie Antwerpen heeft vrijdag tijdens een controleactie op het Duinplein acht illegalen betrapt. De controle kwam er naar aanleiding van overlast die al geruimde tijd gemeld wordt. De controle was vooral gericht op een horecazaak, maar ook de 35 personen die op het plein zelf aanwezig waren werden gecontroleerd. Daarvan bleken er dus acht illegaal in ons land te verblijven. Een van hen was minderjarig. Een andere aanwezige kreeg een pv voor drugsbezit. Ook vijf foutparkeerders werden op de bon geslingerd.
 3. Drukke zaterdagnamiddag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldiefstal

  Drukke zaterdagna­mid­dag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldief­stal

  Het team winkeldiefstallen van de politie Antwerpen merkte zaterdag een verdachte man op tijdens hun toezicht op de Meir. De inspecteurs zagen hoe de man in een kledingzaak een jas in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. De politie pakte de 28-jarige man en kwam tot de vaststelling dat hij al flink aan de slag was geweest want er zaten nog gestolen producten in zijn rugzak. Alles samen ging het om een buit van meer dan 300 euro. Hij had ook nog een kniptang op zak.