Volledig scherm
© Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek

Politie neemt 190 flessen lachgas in beslag op Linkeroever

AntwerpenDe politie heeft vrijdag 570 liter lachgas aangetroffen in twee wagens. De flessen werden in beslag genomen en de drie betrokkenen kregen een proces-verbaal.

 1. Ook in de zomer van 2021 zullen we nog niet mogen feesten zoals in 2019, festivalorganisatoren reageren: “Misschien moet ik me maar in een klooster terugtrekken?”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ook in de zomer van 2021 zullen we nog niet mogen feesten zoals in 2019, festivalor­ga­ni­sa­to­ren reageren: “Misschien moet ik me maar in een klooster terugtrek­ken?”

  Een festivalzomer zoals in 2019? Na het aankondigen van de nationale vaccinatiestrategie lijkt dat er zelfs in 2021 niet in te zitten. Jonge en gezonde mensen komen volgens de huidige planning pas na de zomer aan beurt voor een prik, grosso modo het doelpubliek van festivals dus. De grote Antwerpse spelers willen nog niet te ver vooruit blikken. Bij de kleinere festivals klinkt het depressiever: “We staan al lang niet meer op de barricades, we zitten in een diepe winterslaap zonder zicht op wakker worden.”
 2. 21 Antwerpse gemeenten sluiten zich aan bij Burgemeestersconvenant 2030
  Antwerpen

  21 Antwerpse gemeenten sluiten zich aan bij Burgemees­ters­con­ve­nant 2030

  Nog eens 21 gemeenten uit de provincie Antwerpen hebben zich donderdagavond tijdens een digitaal event aangesloten bij het Europese Burgemeestersconvenant 2030 dat voor een verdere verlaging van de CO2-uitstoot, meer duurzaamheid en meer klimaatbestendigheid gaat. Intercommunale IGEAN zal het engagement nu samen met de provincie omzetten in concrete plannen om bijvoorbeeld de CO2-uitstoot in de gemeenten met minstens 40 procent te doen dalen.
 1. Deze kinderen weten nu ook wie Sinterklaas is
  Play

  Deze kinderen weten nu ook wie Sinter­klaas is

 2. Familie de Jager in Dreischor viert uitbundig kerst
  Play

  Familie de Jager in Dreischor viert uitbundig kerst