De politie komt tussen tijdens zware rellen na de voetbalwedstrijd Beerschot - Antwerp in 2018.
Volledig scherm
De politie komt tussen tijdens zware rellen na de voetbalwedstrijd Beerschot - Antwerp in 2018. © Marc De Roeck

Politie is voorbereid op Antwerpse derby van zondag: “Risico wordt zeer hoog ingeschat”

AntwerpenZondagmiddag speelt voetbalclub Beerschot een thuiswedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Op deze Antwerpse derby mét publiek zitten vele supporters al jarenlang te wachten. De politie zal voldoende manschappen inzetten voor de veiligheid.

 1. Opening van Blueness Antwerp, het nieuwe restaurant van Sergio Herman, komt dichterbij: “Franse keuken met oosterse accenten”
  Antwerpen

  Opening van Blueness Antwerp, het nieuwe restaurant van Sergio Herman, komt dichterbij: “Franse keuken met oosterse accenten”

  Deze lente is het zover: anderhalf jaar na de opening van Le Pristine opent Sergio Herman (51) opnieuw een restaurant in Antwerpen. De sterrenchef opent in de Lange Gasthuisstraat een nieuwe versie van Blueness, zijn foodbar in Cadzand. In Antwerpen zullen twee vrouwen aan het roer van het restaurant staan, op de menukaart staan gerechten uit de Franse keuken met Japanse accenten. De zaak komt vlak naast Le Pristine, waar tot op heden Verso Café was.
 2. Antwerpse politie brengt 270 (!) vuurwerkovertreders huisbezoek: “Ook met de ouders wordt een hartig woordje gepraat”
  Antwerpen

  Antwerpse politie brengt 270 (!) vuurwerk­over­tre­ders huisbezoek: “Ook met de ouders wordt een hartig woordje gepraat”

  De Antwerpse lokale politie en de stedelijke jeugdinterventie zijn de voorbije eindejaarsperiode liefst 270 vuurwerkovertreders thuis gaan opzoeken om hen het signaal te geven dat ze op de radar staan. Tijdens de huisbezoeken werden ook de ouders van de overtreders op hun verantwoordelijkheid gewezen. “Onze aanpak werpt vruchten af: slechts één van hen werd nadien opnieuw gevat”, stelt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), die meteen ook aankondigt dat er volgend jaar opnieuw preventieve huisbezoeken zullen plaatsvinden.
 3. Luisteraars massaal in de bres voor bedreigde Antwerpse seniorenzender Radio Minerva: “Als de minister niet ingrijpt, trekken we hoogstpersoonlijk naar zijn kabinet”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Luiste­raars massaal in de bres voor bedreigde Antwerpse senioren­zen­der Radio Minerva: “Als de minister niet ingrijpt, trekken we hoogstper­soon­lijk naar zijn kabinet”

  “Radio Minerva uit de ether halen? Waar halen ze het?” Het nieuws over het mogelijk verdwijnen van de Antwerpse bekende seniorenzender, die dagelijks zo’n 60.000 luisteraars bereikt, beroert de gemoederen. Online petities en steungroepen schieten als paddenstoelen uit de grond en worden massaal ondertekend. Zelfs Antwerps burgemeester Bart De Wever steekt de Radio Minerva-familie een hart onder de riem. “Wij laten Minerva nooit verdwijnen!”