Volledig scherm
De controle vond plaats aan het ondergesneeuwde Steenplein. © rr

Politie en douane innen 12.000 euro boetes in de sneeuw

Het verkeersondersteuningsteam regio West van de Antwerpse politie heeft dinsdag een controleactie georganiseerd in samenwerking met de douane. Er werd gecontroleerd op het Steenplein, ter hoogte van de Suikerrui.

Tijdens de actie werden 123 voertuigen en bestuurders gecontroleerd, in totaal werden er 19 overtredingen vastgesteld. 

Opvallend was dat van maar liefst negen voertuigen de keuring verlopen was. Drie bestuurders reden rond zonder rijbewijs, één van de twee zowaar in een huurauto. Eén bestuurder reed rond ondanks een rijverbod. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat er aanwijzingen waren dat het niet verzekerd was.

Er werden ook drie boetes uitgeschreven voor verkeersovertredingen, één bestuurder reed door het rood en twee bestuurders negeerden de volle witte lijn. De douane kon tijdens de actie voor meer dan 12.000 euro aan boetes innen, één voertuig werd getakeld wegens achterstallige verkeersbelasting.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Unief kroont hockeyspeler Arthur De Sloover tot Sportpersoonlijkheid 2018

    Unief kroont hockeyspe­ler Arthur De Sloover tot Sportper­soon­lijk­heid 2018

    Vanavond reikte de ererector van de Universiteit Antwerpen zijn ‘Ererector Francis Van Loon Award’ voor meest verdienstelijke Sportpersoonlijkheid van 2018 uit aan hockeyspeler Arthur De Sloover. Met die prijs wordt de atleet of atlete met de meest verdienstelijke sportprestatie in combinatie met zijn of haar studie op de Universiteit Antwerpen gevierd. Arthur De Sloover, student toegepaste economische wetenschappen werd vorig jaar wereldkampioen met de Red Lions en eindigde voor andere laureaat en ploeg- en studiegenoot Alexander Hendrickx. Speciaal voor de gelegenheid was ook de wereldbeker hockey die het duo vorig jaar won aanwezig bij de uitreiking. Fysicastudent Matthias Quintelier die Belgisch beloftekampioen bij het kogelstoten indoor en outdoor werd, kreeg ook een eervolle vermelding. Hij verbrak ook zijn persoonlijk record in 2018 met 17,01 meter, de beste Belgische worp bij de beloften in de afgelopen 46 jaar. Ook Michel Pradolini, voorzitter van voetbalclub City Pirates Antwerpen, werd gelauwerd.
  2. Stad stapt in fietsproject Velopark.be

    Stad stapt in fietspro­ject Velopark.be

    Het college ondersteunt het charter van het project Velopark.be. De stad wil helpen met het ontwikkelen van een fietsparkeerplatform en zal daar ook gegevens van fietsenstallingen als open data beschikbaar stellen. Het doel van Velopark.be, een initiatief van Fietsberaad Vlaanderen is om tegen oktober 2019 een platform te ontwikkelen waar steden en gemeenten al hun fietsenstallingen op kunnen plaatsen. “Via dit nieuwe fietsparkeerplatform zullen gebruikers kunnen nagaan waar ze hun fiets veilig en comfortabel kunnen achterlaten in de buurt of tijdens de verplaatsing naar het werk, bijvoorbeeld in combinatie met bus of trein”, zegt schepen van mobiliteit Koen Kennis. “Daarnaast worden de gegevens als open data beschikbaar gesteld, zodat ze opgenomen kunnen worden in onlinekaarten, websites, routeplanners en navigatiesoftware.”