Politie Antwerpen: Illustratiebeeld
Volledig scherm
Politie Antwerpen: Illustratiebeeld © Jan Aelberts

Politie controleert zwaar vervoer in provincie Antwerpen: 308 overtredingen in maand tijd

AntwerpenIn februari nam de Antwerpse verkeerspolitie deel aan de provinciale actie omtrent ‘zwaar vervoer’. Hierbij werden heel wat controles uitgevoerd en in totaal 308 inbreuken vastgesteld.

 1. Adoptiewet voor holebi’s bestaat 15 jaar: “Draagmoeder kan ook na geboorte nog op beslissing terugkomen, waardoor je continu in angst leeft”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Adoptiewet voor holebi’s bestaat 15 jaar: “Draagmoe­der kan ook na geboorte nog op beslissing terugkomen, waardoor je continu in angst leeft”

  Het is vandaag exact 15 jaar geleden dat de Belgische adoptiewet werd aangepast voor holebi’s. Ondanks die wet blijft de weg naar het oudergeluk lang. Kevin (24) en Joffrey (29) startten vorige maand de adoptieprocedure. Het koppel vertelt openlijk over hoe moeilijk het ook vandaag nog is om als holebi te adopteren en op welke hindernissen ze botsen. “Hopelijk kunnen we over enkele jaren iedereen vertellen dat we vader zijn geworden”, zegt Kevin.
 2. Waarom Zoo Antwerpen stalen van zo veel mogelijk dieren verzamelt in ‘supervriezers’: “Wat hier ligt, is goud waard voor dierenartsen”
  Antwerpen

  Waarom Zoo Antwerpen stalen van zo veel mogelijk dieren verzamelt in ‘supervrie­zers’: “Wat hier ligt, is goud waard voor dierenart­sen”

  ZOO Antwerpen is gestart met een bijzonder initiatief: de ontwikkeling van een grootse Biobank. In speciale vriezers van wel -80 graden worden van zoveel mogelijk dieren uit Europese dierentuinen stalen verzameld – van bloed tot DNA. “Dit is niet alleen van nut voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook erg belangrijk voor de dieren zelf”, stelt geneticus Philippe Helsen.
 3. Nieuw: ‘dropzones’ in strijd tegen rondslingerende deelsteps
  Antwerpen

  Nieuw: ‘dropzones’ in strijd tegen rondslinge­ren­de deelsteps

  De stad Antwerpen is maandag begonnen met het markeren van ‘dropzones’ waar gebruikers van deelsteps hun rijtuig na gebruik kunnen achterlaten. Het gaat niet om een verplichting, maar de stad raadt de dropzones wel sterk aan zodat het straatbeeld wat ordelijker kan worden dan momenteel het geval is door de vele rondslingerende steps. Er volgen ook nog dropzones voor andere ‘free-floating’ deelvoertuigen zoals scooters en fietsen.
 1. Eeuw oude Middelburgse Seisklok krijgt opknapbeurt
  Play

  Eeuw oude Middelburg­se Seisklok krijgt opknap­beurt

 2. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg