Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Tessa Kraan

Politie controleert op parkeren op plaatsen voor mindervaliden

AntwerpenHet verkeersondersteuningsteam van de Lokale Politie Antwerpen heeft vrijdag een controle gehouden met bijzondere aandacht voor het parkeren op plaatsen voor mindervaliden en afleiding achter het stuur.

 1. Voorzitster Betty Autrique stopt na 15 jaar bij Beerschot Atletiek: “Dat ik de buurt bij elkaar bracht, daar ben ik het meest trots op”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Voorzit­ster Betty Autrique stopt na 15 jaar bij Beerschot Atletiek: “Dat ik de buurt bij elkaar bracht, daar ben ik het meest trots op”

  Wie over Beerschot Atletiek spreekt, kan niet om Betty Autrique (72) heen. Als voorzitster heeft ze de club (BVAC) in het Kielpark weer op de kaart gezet na moeilijke jaren. Maar nu stopt het voor haar. Dinsdag gaf ze de fakkel door aan Freddy Verlinden. “Ik heb sinds 2007 in een van de meest superdiverse wijken van Vlaanderen aan een mooi sociaal en sportief verhaal kunnen werken.”
 2. Waarom federale politie geen bodycams droeg tijdens dodelijk schietincident met ‘prepper’ Yannick V.: “Camera’s zitten nog in testfase”
  PREMIUM
  Antwerpen/Merksem

  Waarom federale politie geen bodycams droeg tijdens dodelijk schietinci­dent met ‘prepper’ Yannick V.: “Camera’s zitten nog in testfase”

  De speciale eenheid van de federale politie die bij ‘prepper’ Yannick V. de versterkte huiszoeking uitvoerde, was niet uitgerust met bodycams. Beelden en de klankopnames hadden nochtans duidelijkheid kunnen scheppen over het dodelijke schietincident. Voor het ontbreken van die camera’s is weliswaar een logische verklaring. “De ouders van Yannick V. hebben in elk geval recht op de waarheid”, stelt federaal procureur Frédéric Van Leeuw. “Maar als iemand zo veel wapens thuis heeft, kan ik geen maatschappelijk assistent sturen.”
 3. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”