Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © JVS

Politie controleert fietsstraten rond Turnhoutsebaan en deelt 15 processen-verbaal uit

Het fietsteam Orida hield donderdag toezicht in de fietsstraten die evenwijdig lopen met de Turnhoutsebaan en de Rotterdamstraat. 

 1. LIVE. Antwerps nachtleven bezet vijf weken lang Oosterweelwerven: “Als het buitenland straks de Belgische eventsector komt overnemen, hebben we dat enkel aan onze eigen overheid te danken”
  PREMIUM

  LIVE. Antwerps nachtleven bezet vijf weken lang Oosterweel­wer­ven: “Als het buitenland straks de Belgische eventsec­tor komt overnemen, hebben we dat enkel aan onze eigen overheid te danken”

  Bouwheer Lantis wil aan jong Antwerpen tonen dat het Oosterweeltraject meer is dan nieuwe stroken asfalt voor miljoenen auto’s. Op vijf donderdagen deze zomer bezetten bekende deejays, festival- en nachtlevenpromotors vijf verschillende werven om zowel de nieuwe ecobruggen, fietspaden en natuurgebieden rond Oosterweel te promoten als het Antwerpse nachtleven te ondersteunen. Met deze week DJ Licious met clubconcept Shomi.
 2. Antwerps kunstenaar Gert Adriaenssens pleit voor nieuw fonteinenplan in de stad: “Méér fonteinen, minder verspilling van drinkwater”

  Antwerps kunstenaar Gert Adriaens­sens pleit voor nieuw fonteinen­plan in de stad: “Méér fonteinen, minder verspil­ling van drinkwater”

  Volgens kunstenaar Gert Adriaenssens heeft Antwerpen nood aan een nieuw fonteinenplan. Antwerpse fonteinen worden momenteel gevuld met drinkwater, maar dat kan volgens Adriaenssens ook makkelijk met het water van het Schijn en gezuiverd afvalwater van het zuiveringsstation in Antwerpen-Noord. “Zo wordt er minder drinkwater verspild, en kunnen we meer fonteinen aanbrengen die voor extra verkoeling in de stad zorgen”, aldus Adriaenssens.