De Antwerpse gevangenis in de Begijnenstraat.
Volledig scherm
De Antwerpse gevangenis in de Begijnenstraat. © Klaas De Scheirder

Politie betrapt gevangene (18) op heterdaad tijdens binnensmokkelen van drugs

AntwerpenEen 18-jarige gevangene is maandag betrapt terwijl hij drugs binnensmokkelde in de Antwerpse gevangenis. Het pakketje met drugs zat bevestigd onderaan de vrachtwagen van een leverancier. 

 1. Kinepolis Antwerpen kan na acht maanden eindelijk weer de deuren openzwaaien: "Sommige films moét je op groot scherm zien”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Kinepolis Antwerpen kan na acht maanden eindelijk weer de deuren openzwaai­en: "Sommige films moét je op groot scherm zien”

  Het is 27 graden buiten, maar dat houdt cinemaliefhebbers niet tegen om na acht maanden eindelijk weer naar de film te gaan. De bioscopen mochten vandaag weer open na een lange sluiting, en dat trok woensdagnamiddag toch al enkele enthousiaste klanten. “Het was geen sinecure om al het stof uit de projectors te krijgen”, lacht Theatre Manager Els De Brabander.
 2. Met slangen van 600 meter lang tussen Schelde en kathedraal: brandweer leert op indrukwekkende wijze hoe wij Notre Dame-drama kunnen verhinderen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Met slangen van 600 meter lang tussen Schelde en kathedraal: brandweer leert op indrukwek­ken­de wijze hoe wij Notre Da­me-dra­ma kunnen verhinde­ren

  De Brandweer Zone Antwerpen heeft zondagmorgen een grootschalige brandweeroefening gehouden aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Er werd onder meer geoefend om een een grootwatertransport aan te leggen van de Schelde tot aan het mooiste en bekende monument in de Antwerpse binnenstad waar een fictieve dakbrand woedde. “Als daar ooit echt iets gebeurt, moeten de vele brandweerlieden een geoliede machine vormen.”