Tessa Kraan
Volledig scherm
© Tessa Kraan

Politie betrapt dronken bestuurders

AntwerpenDe Antwerpse politie controleerde dit weekend opnieuw het verkeer in de binnenstad. Daarbij bliezen drie bestuurders positief. Eén van hen reed ook nog onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. De twee anderen mochten gedurende zes uur niet achter het stuur kruipen. 

 1. “Hij wordt volstrekt ten onrechte beschreven als extreemrechts”: Familie doodgeschoten Yannick V. dient klacht in tegen politie
  Antwerpen

  “Hij wordt volstrekt ten onrechte beschreven als extreem­rechts”: Familie doodgescho­ten Yannick V. dient klacht in tegen politie

  De familie van Yannick V., de 36-jarige man die vorige week tijdens een huiszoeking in Merksem werd doodgeschoten, heeft besloten een klacht in te dienen tegen de politie. In een mail die ze verstuurden via hun advocaat John Maes, laten ze weten dat ze de ingreep van de politie een onbegrijpelijke actie vinden en roepen ze op tot een doortastend onderzoek naar de ware aard van zijn dood.
 2. Waarom federale politie geen bodycams droeg tijdens dodelijk schietincident met ‘prepper’ Yannick V.: “Camera’s zitten nog in testfase”
  PREMIUM
  Antwerpen/Merksem

  Waarom federale politie geen bodycams droeg tijdens dodelijk schietinci­dent met ‘prepper’ Yannick V.: “Camera’s zitten nog in testfase”

  De speciale eenheid van de federale politie die bij ‘prepper’ Yannick V. de versterkte huiszoeking uitvoerde, was niet uitgerust met bodycams. Beelden en de klankopnames hadden nochtans duidelijkheid kunnen scheppen over het dodelijke schietincident. Voor het ontbreken van die camera’s is weliswaar een logische verklaring. “De ouders van Yannick V. hebben in elk geval recht op de waarheid”, stelt federaal procureur Frédéric Van Leeuw. “Maar als iemand zo veel wapens thuis heeft, kan ik geen maatschappelijk assistent sturen.”
 3. Oude liftmotor wordt uit voetgangerstunnel gehaald tijdens renovatie: “Unieke kans om stukje geschiedenis van dichtbij te zien”
  ANTWERPEN

  Oude liftmotor wordt uit voetgan­gers­tun­nel gehaald tijdens renovatie: “Unieke kans om stukje geschiede­nis van dichtbij te zien”

  De renovatie van de lift van de Sint-Annatunnel - zeg gerust voetgangerstunnel - komt in een stroomversnelling. Van 10 tot 21 oktober vinden er ijsstraalwerken plaats - die heel wat geluidshinder met zich meebrengen - en 18 oktober verlaat de originele liftmotor het gebouw voor nazicht en controle. De lift zou ten vroegste eind dit jaar terug in werking treden.
 4. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”