Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Tessa Kraan

Politie arresteert minderjarige bromfietsdief

AntwerpenDe politie heeft dit weekend in Deurne een minderjarige dief gevat. De jongeman werd herkend op beelden van een winkelcentrum waar een brommer was gestolen.

 1. Eugeen Van Mieghem wordt ook grote naam in Verenigde Staten: achttien tekeningen van Joodse landverhuizers aan New York Historical Society geschonken
  Antwerpen

  Eugeen Van Mieghem wordt ook grote naam in Verenigde Staten: achttien tekeningen van Joodse landverhui­zers aan New York Historical Society geschonken

  Het is een mijlpaal voor de nalatenschap van Antwerps kunstenaar Eugeen Van Mieghem: achttien van zijn tekeningen met Joodse landverhuizers zijn enkele dagen geleden geschonken aan de New York Historical Society. “We hopen dat Van Mieghem in Amerika binnen vijf of tien jaar dé kunstenaar van de migratie zal worden genoemd”, zegt Erwin Joos van het Van Mieghem Museum.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 3. Plantaardig restaurant WILD'n opent de deuren in hotel Sapphire House: “Het eerste restaurant dat plantaardige high-end gastronomie brengt in Antwerpen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Plantaar­dig restaurant WILD'n opent de deuren in hotel Sapphire House: “Het eerste restaurant dat plantaardi­ge high-end gastrono­mie brengt in Antwerpen”

  Chic gaan eten, maar dan volledig plantaardig? Het kan vanaf vandaag bij WILD’n, het nieuwe restaurant van sterrenchef Bart De Pooter in vijfsterrenhotel Sapphire House Antwerp. Op het menu staan onder andere koolblad met paddenstoelenbouillon en gerookte knolselder of kweepeer met kokos, koji chocolade en aardpeer. “Verschillende internationale collega’s bewezen het al: groenten centraal zetten op het menu wérkt.”