Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Jan Aelberts

‘Politie 24/7' komt terug na twee jaar corona: “Ditmaal mochten we een case van daders die op huizen schoten van dichtbij volgen”

AntwerpenHet is ondertussen een viertal jaar geleden dat Politie 24/7 het kleine scherm in iedere woonkamer onveilig maakte. Twee jaar coronapandemie hielp de productie vanzelfsprekend niet vooruit. Maar vanaf 1 september zal het derde seizoen van het programma te zien zijn op Eén, na drie maanden opnemen in volle coronatijd. “Ditmaal mochten we een case van daders die op huizen schoten van dichtbij volgen.”

 1. Onze man ontdekt het vernieuwd KMSKA samen met trotse Antwerpenaars: “Een dag voor de geschiedenisboeken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Onze man ontdekt het vernieuwd KMSKA samen met trotse Antwerpe­naars: “Een dag voor de geschiede­nis­boe­ken”

  Balletdansers, acrobaten, een 120-koppig koor,… Voor de openingsceremonie van het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zijn kosten noch moeite gespaard. En terécht: met het vernieuwde KMSKA beschikt Antwerpen – mogen we even chauvinistisch doen? – over een museum van wereldallure. Vele honderden Antwerpenaars trotseerden zaterdag dan ook de regen om het openingsspektakel te aanschouwen. Hun trots konden ze nauwelijks verstoppen. “Fier? Ik? Dat zie je goed.”
 2. Vijftig jaar geleden maakte Bob Cools winkelgebied De Wilde Zee autovrij en voor die moed is hij gevierd: “Autoluw werkt niet. Dat blijft gevaarlijk, je bedriegt daar de mensen mee”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Vijftig jaar geleden maakte Bob Cools winkelge­bied De Wilde Zee autovrij en voor die moed is hij gevierd: “Autoluw werkt niet. Dat blijft gevaarlijk, je bedriegt daar de mensen mee”

  Je staat er niet meer bij stil in het historische hart van Antwerpen, maar deze maand is het 50 jaar geleden dat winkelbuurt De Wilde Zee autovrij werd. Een pak straten en pleinen volgden snel. Stuwende kracht was socialist Bob Cools, de eerste schepen van Ruimtelijke Ordening in ons land. Zijn partij Vooruit verraste hem nu met taart. Van de iconische bakkerij Goossens, dat slaat niemand af.
 3. Tweede gratis jongerenfestival We Outside op Theaterplein
  Antwerpen

  Tweede gratis jongeren­fes­ti­val We Outside op Theater­plein

  Na een eerste editie in 2021 keerde het jongerenfestival WE OUTSIDE op woensdag 21 september terug naar het Theaterplein. WE OUTSIDE is een gratis festival voor, door en met Antwerpse jongeren met beats door onder meer publiekstrekkers als USED en J.Roots, een dj-contest, graffiti- en zeefdruk workshops, een skateterrein en meer. Voor de organisatie werkte stad Antwerpen samen met jeugdcentra Trix, Kavka, Vizit, Het Bos, Bouckenborgh, hetpaleis en een groep geëngageerde jongeren.