Plein Publiek hoopt snel weer te kunnen feesten op de nieuwe locatie (archiefbeeld).
Volledig scherm
Plein Publiek hoopt snel weer te kunnen feesten op de nieuwe locatie (archiefbeeld). © Matthias De Boeck

Plein Publiek “3.0” opent 13 augustus op Blue Gate-site met Faisal en Average Rob

ANTWERPENNa de verhuis van Sint-Andries naar het Nieuw Zuid in 2018 moest evenementenlocatie Plein Publiek begin deze maand opnieuw zijn boeltje pakken. De iconische glazen serre en containers werden naar het industriegebied Blue Gate Antwerp verplaatst om opnieuw te openen op vrijdag 13 augustus. “We zetten zoals steeds in op food, work, events en health.”

 1. Soulful Sessions verwacht dit weekend 2.000 feestvarkens op Boeienweide: “Connectie met Schelde versterken dankzij tweede, verhoogd podium”
  ANTWERPEN

  Soulful Sessions verwacht dit weekend 2.000 feestvar­kens op Boeienwei­de: “Connectie met Schelde versterken dankzij tweede, verhoogd podium”

  Na een eerste editie met een kleine duizend bezoekers in 2019 trekt reizend feestconcept Soulful Sessions terug naar de Boeienweide op Linkeroever dit weekend. De capaciteit van het dagfestival is verdubbeld en er is een tweede podium bijgekomen vlak aan de Schelde. “We willen de prachtige skyline van Antwerpen meer dan ooit uitspelen.”
 1. Een grote rooftopbar en drie extra padelvelden: Plein Publiek verhuist naar Blue Gatesite
  Antwerpen

  Een grote rooftopbar en drie extra padelvel­den: Plein Publiek verhuist naar Blue Gatesite

  Van de Fierensblokken op Sint-Andries en de D’Herbouvillekaai op het Nieuw Zuid tot de Blue Gatesite: Plein Publiek is momenteel aan zijn derde locatie toe. De laatste containers van de evenementenlocatie en circulaire hotspot werden intussen opgepikt en zijn onderweg naar hun nieuwe locatie: Blue Gate Antwerp, zo’n twee kilometer verder. Midden augustus is de heropening van Plein Publiek gepland. “En als het allemaal weer mag, komen ook de legendarische feestjes in de serre terug”, klinkt het.
 2. ‘Hear Again, Work Again’ wil mensen met gehoorverlies begeleiden naar oplossing én werk
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Hear Again, Work Again’ wil mensen met gehoorver­lies begeleiden naar oplossing én werk

  Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) gaat tweehonderd volwassenen met ernstig gehoorverlies een jaar lang volgen om na te gaan hoe hun werk erdoor beïnvloed wordt en wat de impact van hoortoestellen of een cochleair implantaat is. Bedoeling van het wetenschappelijk project ‘Hear Again, Work Again’ is om mensen met gehoorverlies te begeleiden naar een hooroplossing en zo de kansen op werk te vergroten.