Plein Publiek hoopt snel weer te kunnen feesten op de nieuwe locatie (archiefbeeld).
Volledig scherm
Plein Publiek hoopt snel weer te kunnen feesten op de nieuwe locatie (archiefbeeld). © Matthias De Boeck

Plein Publiek “3.0” opent 13 augustus op Blue Gate-site met Faisal en Average Rob

ANTWERPENNa de verhuis van Sint-Andries naar het Nieuw Zuid in 2018 moest evenementenlocatie Plein Publiek begin deze maand opnieuw zijn boeltje pakken. De iconische glazen serre en containers werden naar het industriegebied Blue Gate Antwerp verplaatst om opnieuw te openen op vrijdag 13 augustus. “We zetten zoals steeds in op food, work, events en health.”

 1. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
  PREMIUM

  BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

  “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.
 1. Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwenteam tijdens Scheldecross: “We willen ongelijkheid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”
  ANTWERPEN

  Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwen­team tijdens Schelde­cross: “We willen ongelijk­heid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”

  Gendergelijkheid. Dat is waar Dirk Verbeeck (64) voor strijdt met zijn bedrijf Bonache. De prijs voor gendergelijkwaardigheid die Bonache dit jaar kreeg, weerspiegelt zich ook in het vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team, dat zondag prominent aanwezig is op de Antwerpse Scheldecross. “Mannen en vrouwen zijn niet gelijk in veldrijden, kijk naar startgelden, vergoedingen en prijzengelden.”
 2. Een grote rooftopbar en drie extra padelvelden: Plein Publiek verhuist naar Blue Gatesite
  Antwerpen

  Een grote rooftopbar en drie extra padelvel­den: Plein Publiek verhuist naar Blue Gatesite

  Van de Fierensblokken op Sint-Andries en de D’Herbouvillekaai op het Nieuw Zuid tot de Blue Gatesite: Plein Publiek is momenteel aan zijn derde locatie toe. De laatste containers van de evenementenlocatie en circulaire hotspot werden intussen opgepikt en zijn onderweg naar hun nieuwe locatie: Blue Gate Antwerp, zo’n twee kilometer verder. Midden augustus is de heropening van Plein Publiek gepland. “En als het allemaal weer mag, komen ook de legendarische feestjes in de serre terug”, klinkt het.