Morgen opent Plein Publiek voor het grote publiek. Wij namen alvast een kijkje.
Volledig scherm
Morgen opent Plein Publiek voor het grote publiek. Wij namen alvast een kijkje. © Klaas De Scheirder

Plein Publiek 3.0 ambitieuzer dan ooit tevoren: roze padelvelden, kenniscentrum en véél feest

AntwerpenEen rooftopbar, roze padelvelden, co-workingcontainers en een restaurant: Plein Publiek 3.0 heeft het allemaal. Op het bedrijventerrein van Blue Gate Antwerp dook in alle stilte een gloednieuwe oase op waar duurzaamheid, circulaire economie en - niet te vergeten - feest centraal staat: “Je kan dit onmogelijk in het centrum waarmaken”, weet uitbater Nelson Donck.

 1. Workshops van Zaïna (34) laten kleine kunstenaar floreren: "Juridisch advies is er niet enkel voor grote artiesten”
  Antwerpen

  Workshops van Zaïna (34) laten kleine kunstenaar floreren: "Juridisch advies is er niet enkel voor grote artiesten”

  Kunstenaar en jurist: Zaïna De Beer (34) is het allebei, en ze combineert deze twee functies ook in haar eigen bedrijf Alpha Legal Creatives. Haar doel? De creatieve geest ondersteunen, zowel qua juridisch advies als qua branding. Op vrijdag 27 mei organiseert ze een gratis workshop voor creatieve ondernemers en artiesten die meer willen weten over hoe ze hun werk online kunnen beschermen. “Het doel is om de startende creatieveling de kans te geven om te floreren.”
 2. Antwerpenaren mogen naam voor nieuw park kiezen: wordt het Scheldepark, Schipperspark of Zuidpark? Groep buurtbewoners eist behoud ‘Park Dok Zuid’
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpena­ren mogen naam voor nieuw park kiezen: wordt het Schelde­park, Schippers­park of Zuidpark? Groep buurtbewo­ners eist behoud ‘Park Dok Zuid’

  Soms heb je pech: na een zeer droge lente werd de feestelijke opening van het eerste stuk nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokken gegeseld door regenvlagen. Het woord is nu aan de Antwerpenaar om een nieuwe naam te kiezen. Park Dok Zuid, verdedigd door buurtgroep ‘TeamZuid’, is daar niet bij. Als dat maar goed komt.