PIVA schenkt 150 schorten aan Villers VZW
Volledig scherm
PIVA schenkt 150 schorten aan Villers VZW © Klaas De Scheirder

PIVA doneert beschermende kledij aan gezinszorg

De provinciale school PIVA schenkt beschermschorten die ze voorzien voor leerlingen en bezoekers bij de voedingsopleidingen aan Villers vzw. Gezinszorg Villers VZW staat ouders bij tijdens de kraamzorg, helpt mensen die een dagje ouder worden, maar biedt ook gezinshulp aan families die een extra paar handen nodig hebben.

Tijdens deze coronacrisis is gezinszorg erg belangrijk. De zorgmedewerkers van VZW Villers blijven zich inzetten en daarom besloot de provinciale school PIVA hen te helpen door bescherende kledij te schenken. Gezinszorg Villers VZW staat ouders bij tijdens de kraamzorg, helpt mensen die een dagje ouder worden, maar biedt ook gezinshulp aan families die een extra paar handen nodig hebben.

“Villers heeft 400 medewerkers waarvan een klein team zich momenteel inzet voor coronapatiënten die thuis in quarantaine zitten en patiënten die uit het ziekenhuis ontslagen werden. Het team poetst, verzorgt en maakt eten klaar. Het coronateam van Villers kan in de toekomst ook ingezet worden in triagepunten of zorghotels”, vertelt Caroline Moens, preventieadviseur gezinszorg VZW Villers.

150 schorten

PIVA beschikt over beschermende werkkledij die in de school om hygiënische redenen wordt gedragen tijdens voedselverwerking. De leerlingen hebben een praktijkuniform maar wanneer dit niet volledig in orde is, gebruiken ze deze wegwerpschorten. Ook wanneer bezoekers de praktijklokalen van bakkerij of slagerij betreden, dragen zij deze beschermkledij. PIVA bezorgt haar voorraad van 150 schorten aan Villers. “Het is misschien niet veel, maar alle beetjes helpen. Het coronateam van Villers kan hiermee de komende week overbruggen tot hun bestelling beschermkledij arriveert”, klinkt het. 

 1. Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen
  PREMIUM

  Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, begint ook de horecawereld zich vol ongeduld in de handen te wrijven. Op 8 juni zouden de restaurants en cafés immers weer open mogen, maar overal rijst de vraag: onder welke omstandigheden? In de grootsteden beweegt één en ander, zoals in Kortrijk, waar ze bezig zijn met een ‘Terrassen XXL’-plan. Overal zullen daar grotere en meer gespreide terrassen komen en sommige buurten worden zelfs verkeersvrij gemaakt. Ook andere Vlaamse steden schieten in actie. Dit zijn hun plannen.
 2. Supportersfederatie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  Supporters­fe­de­ra­tie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  De kogel is door de kerk: op 1 of 2 augustus spelen OH Leuven en Beerschot om een plek in 1A. Beerschot won de heenmatch met 1-0. Het kan in Leuven dus nog alle richtingen uitgaan. Toch had de supportersfederatie de wedstrijd vroeger gespeeld zien worden. “Zeven dagen voor aanvang van de competitie in 1A is dit zelfmoord voor de club.”
 3. 
Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Misschien deze week naar huis”
  PREMIUM

  Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Misschien deze week naar huis”

  Het Antwerpse koppel dat sinds maart door de lockdown vastzit op een camping in het Marokkaanse binnenland, kan met wat geluk nog deze week naar huis. Na gesprekken tussen de Belgische ambassade en de Marokkaanse overheid zouden Irène Cardinaels (66) en Henri Laurent (69) de toelating krijgen om naar Tanger Med aan de Straat van Gibraltar te rijden. In het beste geval wacht hen donderdag 28 mei al een overtocht met een ferry.