Een overzicht van de staalnames. De oranje bolletjes zijn de 13 plekken waar op korte termijn bodemstalen zullen worden genomen, negen op Linkeroever, vier op rechteroever. De gele ballonnetjes zijn de meest recente staalnames, waarvan de resultaten nog deze week bekend kunnen zijn. Bij de blauwe gaat het om al bekende resultaten van vier locaties op Linkeroever.
Volledig scherm
Een overzicht van de staalnames. De oranje bolletjes zijn de 13 plekken waar op korte termijn bodemstalen zullen worden genomen, negen op Linkeroever, vier op rechteroever. De gele ballonnetjes zijn de meest recente staalnames, waarvan de resultaten nog deze week bekend kunnen zijn. Bij de blauwe gaat het om al bekende resultaten van vier locaties op Linkeroever. © RV

PFOS-vervuiling: stad Antwerpen gaat op beide oevers in bodem prikken en start infocampagne

AntwerpenDe stad gaat nog een heleboel nieuwe metingen doen om te achterhalen hoeveel PFOS er in de Antwerpse bodem zit. Het gaat volgens schepen van Leefmilieu Tom Meeuws (Vooruit) over dertien extra stalen op beide Scheldeoevers.

 1. Geen medaille, wel champagnedouche voor Belgian Lion Nick Celis (32): “Indrukwekkend hoe hij job als notaris combineert met topbasketbal”
  PREMIUM

  Geen medaille, wel champagne­dou­che voor Belgian Lion Nick Celis (32): “Indrukwek­kend hoe hij job als notaris combineert met topbasket­bal”

  Twee keer verliezen op één dag, dat pikt. Toch mogen de Belgian Lions met hun vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokyo zeker trots zijn. Het 3x3 basketbalteam was in de discipline het enige amateurteam waarvan elk lid er nog een vaste job op nahoudt. Het Laatste Nieuws ging langs bij de collega’s van de bezieler van het team én notaris Nick Celis (32): “Na elke match spoot de champagne van trots in het rond.”
 2. Belangrijkste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Belangrijk­ste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckx­tun­nel zijn liefst 14 meter lang”

  De Kennedytunnel onder de Schelde, de Craeybeckxtunnel op de E19 en de Tijsmanstunnel in de Antwerpse haven krijgen nog dit jaar slagbomen. Op die manier kunnen de tunnels snel afgesloten worden bij incidenten zoals brand én kunnen hulpdiensten makkelijker hun werk doen. In de Beverentunnel in het havengebied zijn de nieuwe slagbomen al een feit. Opvallend: omdat de slagbomen verschillende rijstroken overbruggen, zijn ze bijzonder groot. De barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang.
 3. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”