Volledig scherm
Herman Vercammen, de molenaar van Sint-Anneke. © Klaas De Scheirder

Petitie pleit voor behoud molen Sint-Anneke

Bewoners van Sint-Anneke zijn een petitie gestart voor het behoud van de molen op Linkeroever. 't Veertje, zoals de Molen heet, staat er al sinds 1937, maar is niet opgenomen in het masterplan van de plage.

Mogelijk verhuist de molen naar de Hobokense polder, maar ook daar kunnen de bewoners van Sint-Anneke zich niet in vinden. Ze willen dat hún molen, een monument, blijft staan waar die staat. Molenaar Herman Vercammen maakte zich eerder in deze krant al zorgen om het verdwijnen van 't Veertje. “Het is een uniek exemplaar. Een typisch Brabants model. Zo een molen vind je bijvoorbeeld nergens in Nederland waar ze toch enorm veel molens hebben”, zei Vercammen daar eerder over in deze krant. “Bovendien is het een landmark geworden voor veel Antwerpenaren maar ook voor de passagiers van de cruiseschepen. De molen vormt samen met het Havenhuis de toegangspoort tot de stad.”

Zo'n 535 mensen hebben de petitie al ondertekend. Die vind je hier.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpenaars en Clean Up

    VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpe­naars en Clean Up

    Een duizendtal mensen staken zaterdag de handen uit de mouwen om samen afval te rapen langs de Schelde in het kader van River Cleanup. Kilo’s sigarettenpeuken, honderden flesjes en blikjes, isomo, etensverpakking, drugspuiten en afval van schepen werd gevonden op slechts enkele uren tijd. Afval dat anders in onze zeeën en oceanen terecht zou komen. “Belangrijker dat opruimen is het bewustmakingsproces”, klinkt het bij de organisatie.
  2. Beschikbare bouwgronden slinken: Antwerpse vastgoedspeler Antonissen Development Group trekt naar Luxemburg

    Beschikba­re bouwgron­den slinken: Antwerpse vastgoed­spe­ler Antonissen Develop­ment Group trekt naar Luxemburg

    Nu het aantal beschikbare bouwgronden in België zienderogen slinkt, kijken steeds meer Belgische vastgoedspelers en -investeerders over de grens, richting Luxemburg. Die markt boomt als nooit tevoren. Dat blijkt uit een marktanalyse die Antonissen Development Group heeft gemaakt om zijn eerste stappen op de Luxemburgse markt voor te bereiden. De Antwerpse vastgoedspeler breidt dan ook zijn activiteiten uit en huurt daarvoor zelfs een nieuw kantoor in de Luxemburgse hoofdstad.