Herman Vercammen, de molenaar van Sint-Anneke.
Volledig scherm
Herman Vercammen, de molenaar van Sint-Anneke. © Klaas De Scheirder

Petitie pleit voor behoud molen Sint-Anneke

Bewoners van Sint-Anneke zijn een petitie gestart voor het behoud van de molen op Linkeroever. 't Veertje, zoals de Molen heet, staat er al sinds 1937, maar is niet opgenomen in het masterplan van de plage.

Mogelijk verhuist de molen naar de Hobokense polder, maar ook daar kunnen de bewoners van Sint-Anneke zich niet in vinden. Ze willen dat hún molen, een monument, blijft staan waar die staat. Molenaar Herman Vercammen maakte zich eerder in deze krant al zorgen om het verdwijnen van 't Veertje. “Het is een uniek exemplaar. Een typisch Brabants model. Zo een molen vind je bijvoorbeeld nergens in Nederland waar ze toch enorm veel molens hebben”, zei Vercammen daar eerder over in deze krant. “Bovendien is het een landmark geworden voor veel Antwerpenaren maar ook voor de passagiers van de cruiseschepen. De molen vormt samen met het Havenhuis de toegangspoort tot de stad.”

Zo'n 535 mensen hebben de petitie al ondertekend. Die vind je hier.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen
  PREMIUM

  Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, begint ook de horecawereld zich vol ongeduld in de handen te wrijven. Op 8 juni zouden de restaurants en cafés immers weer open mogen, maar overal rijst de vraag: onder welke omstandigheden? In de grootsteden beweegt één en ander, zoals in Kortrijk, waar ze bezig zijn met een ‘Terrassen XXL’-plan. Overal zullen daar grotere en meer gespreide terrassen komen en sommige buurten worden zelfs verkeersvrij gemaakt. Ook andere Vlaamse steden schieten in actie. Dit zijn hun plannen.
 2. Supportersfederatie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  Supporters­fe­de­ra­tie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  De kogel is door de kerk: op 1 of 2 augustus spelen OH Leuven en Beerschot om een plek in 1A. Beerschot won de heenmatch met 1-0. Het kan in Leuven dus nog alle richtingen uitgaan. Toch had de supportersfederatie de wedstrijd vroeger gespeeld zien worden. “Zeven dagen voor aanvang van de competitie in 1A is dit zelfmoord voor de club.”
 3. 
Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Misschien deze week naar huis”
  PREMIUM

  Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Misschien deze week naar huis”

  Het Antwerpse koppel dat sinds maart door de lockdown vastzit op een camping in het Marokkaanse binnenland, kan met wat geluk nog deze week naar huis. Na gesprekken tussen de Belgische ambassade en de Marokkaanse overheid zouden Irène Cardinaels (66) en Henri Laurent (69) de toelating krijgen om naar Tanger Med aan de Straat van Gibraltar te rijden. In het beste geval wacht hen donderdag 28 mei al een overtocht met een ferry.