Door zijn fysieke en mentale beperking heeft Peter moeite met stappen en was hij een gemakkelijk slachtoffer voor de overvaller.
Volledig scherm
PREMIUM
Door zijn fysieke en mentale beperking heeft Peter moeite met stappen en was hij een gemakkelijk slachtoffer voor de overvaller. © Patrick Lefelon

Peter (58) opgelucht na zware straf voor man die hem oplichtte: “Nu kan ik zeven jaar gerust over straat”

AntwerpenZijn twintigste veroordeling zal de 50-jarige Driss Menoili niet snel vergeten. De rechter veroordeelde de onverbeterlijke crimineel donderdagmorgen tot zeven jaar cel voor tientallen kleine diefstallen en oplichtingen. Het parket had ‘maar’ vijf jaar cel gevorderd. De rechter vindt het schandelijk dat de man tientallen kwetsbare personen zoals bejaarden of gehandicapten als slachtoffer uitkoos. 

 1. “Terwijl we anders de motoren laten brullen, zullen we dat nu niet doen”: bikers vormen erehaag voor slachtoffer (23) van ongeval op Plantin en Moretuslei

  “Terwijl we anders de motoren laten brullen, zullen we dat nu niet doen”: bikers vormen erehaag voor slachtof­fer (23) van ongeval op Plantin en Moretuslei

  Tientallen bikers van verschillende motorclubs zijn opgedaagd bij crematorium Pontes in Wilrijk. Daar werd zaterdag de uitvaart gehouden van de 23-jarige fietsster uit Wommelgem die op de Plantin en Moretuslei onder een vrachtwagen terechtkwam. Voordat de ceremonie begon, vormden ze een lange erehaag en brachten ze een laatste groet aan hun geliefde ‘amiga’.
  Wilrijk
 2. 1 op 8 sociale woningen in de stad Antwerpen staat leeg, terwijl wachtlijst steeds langer wordt: “We willen Gentse toestanden zoveel als mogelijk vermijden”
  PREMIUM

  1 op 8 sociale woningen in de stad Antwerpen staat leeg, terwijl wachtlijst steeds langer wordt: “We willen Gentse toestanden zoveel als mogelijk vermijden”

  Zo’n 40.000 gezinnen staan sinds 2022 op de wachtlijst voor een sociale woning in de stad Antwerpen. En dat terwijl er 2.365 sociale woningen leegstaan, dat is één achtste van het volledige aanbod. Schepen voor Sociale Huisvesting Els Van Doesburg (N-VA) verschiet niet van dat cijfer: “Dit was een bewuste beleidskeuze.”
  Antwerpen