De twee broers Pedro (l.) en Gaby Ferreira Gato.
Volledig scherm
De twee broers Pedro (l.) en Gaby Ferreira Gato. © Patrick Lefelon

"Pedro, we zijn blij dat we je mochten kennen"

Tijdens een tweetalige afscheidsviering hebben familie en vele vrienden afscheid genomen van de verongelukte autohandelaar Pedro Ferreira Gato (44). "Een goudeerlijke kerel, een woord was een woord", zo werd hij omschreven. Zijn vrouw Bieke had zo uitgekeken naar hun volledig gerenoveerde huis waar zij volgende week zouden intrekken. "Het heeft niet mogen zijn, maar ik knok verder zoals jij dat altijd deed.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tweedehands Chanel of Dior scoren? Antwerpse verkoopt ‘preloved’ designerkleding in pop-upwinkel

  Tweede­hands Chanel of Dior scoren? Antwerpse verkoopt ‘preloved’ designer­kle­ding in pop-upwinkel

  Wie een tweedehands designerstuk zoals een handtas van Louis Vuitton of hoge hakken van Prada wil scoren, moet zondag 12 juli in de Kasteelpleinstraat in Antwerpen zijn. Shari Roosens (29) stampte in februari haar webshop ‘Luxeparel’ uit de grond, waarop ze luxe vintage van high-end modemerken verkoopt. Op 12 juli organiseert ze voor het eerst een fysieke shopdag. “Voor zestienjarige meisjes die willen pronken met hun eerste designerhandtas, tot 65-jarige vrouwen op zoek naar een pareltje om hun collectie aan te vullen.”
 2. Stadsbrouwerij De Koninck verwelkomt zomerbar ‘summer BREW’

  Stadsbrou­we­rij De Koninck verwelkomt zomerbar ‘summer BREW’

  Er komt weer leven in de brouwerij: na enkele stille jaren in de pop-up loods van stadsbrouwerij De Koninck, komt de brouwerij er samen met cateringconcept Ruigg by Toon De Bock en communicatie & event-agency BUZZ op de proppen met een gloednieuwe zomerbar. Summer BREW wil met de groene buitenplaats en ontdekkingstuin voor kinderen een #staycation-hotspot zijn voor buren, families en vrienden uit de ruime Berchemse omgeving.
 3. De warmste vakantieplek van Vlaanderen, met galeriehouder Adriaan Raemdonck in de Hoogstraat: “Alsof je door de straten van Parijs kuiert”
  PREMIUM

  De warmste vakantie­plek van Vlaanderen, met galeriehou­der Adriaan Raemdonck in de Hoogstraat: “Alsof je door de straten van Parijs kuiert”

  Nu het ernaar uitziet dat velen van ons de zomer in eigen land zullen doorbrengen, verklappen wij elke dag een plekje uit eigen streek dat het ontdekken waard is. Vandaag gaan we mee op stap met Adriaan Raemdonck, galeriehouder van Galerij De Zwarte Panter. Al dertien jaar maakt hij ‘s avonds telkens de dezelfde wandeling met partner Frieda en hondje Fleurke: de Hoogstraat, richting Suikerrui, via de Kaaien richting Sint-Jansvliet. “Je hebt het gevoel dat je in Parijs wandelt”.
 1. Alessandra (28) over de helse laatste maanden van haar vader in Antwerps rusthuis: “Ze logen zelfs over zijn gebroken heup”
  PREMIUM

  Alessandra (28) over de helse laatste maanden van haar vader in Antwerps rusthuis: “Ze logen zelfs over zijn gebroken heup”

  Alessandra Ruyten (28) verliest in april haar 73-jarige vader aan corona, na een lijdensweg in een Antwerps woonzorgcentrum. Drie maanden later wil ze haar verhaal met de wereld delen. “Ik zwijg niet langer na de gruwelijke getuigenissen over de crisis in de rusthuizen. Al is het maar om te beletten dat andere mensen hetzelfde overkomt als mijn lieve, fiere papa. Ik heb ook een klacht ingediend bij de Woonzorglijn.”
 2. Sergio Herman stelt nieuwste restaurant voor: “Le Pristine is precies wat Antwerpen nodig had”
  PREMIUM

  Sergio Herman stelt nieuwste restaurant voor: “Le Pristine is precies wat Antwerpen nodig had”

  Food, fashion, design, art en music: dat zijn de vijf pijlers waarop Le Pristine, het gloednieuwe restaurant van Sergio Herman, gebaseerd is. Met twee topchefs, één uit Oud Sluis en de ander uit Pure C, een samenwerking met high-endkledingzaak Verso, een interieur van Space Copenhagen en kunstwerken in elke hoek van het restaurant, maakt Le Pristine die kernwoorden ook waar. Het restaurant opent de deuren op 14 juli, vandaag mocht de pers al eens een kijkje komen nemen. “Een dergelijk ‘fine casual dining’-concept is precies wat Antwerpen nodig had”, zegt Herman.