Vorige week opende Den Bocht haar deuren in het Droogdokkenpark. Vannacht al werd de bar gevandaliseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorige week opende Den Bocht haar deuren in het Droogdokkenpark. Vannacht al werd de bar gevandaliseerd. © Klaas De Scheirder/ Sam Schnabel

Pas week open en zomerbar Den Bocht krijgt al vandalen op bezoek: “Slot geforceerd, cocaïne op de bar en rum leeggedronken”

AntwerpenVorige week opende Den Bocht aan het Droogdokkenpark. Exact een week later kreeg de zomerbar al te maken met vandalisme. Deze middag trof uitbater Sam Schnabel een vuile bar, lege flessen gestolen drank en cocaïne op hun snijplanken aan: “Het blijft me een raadsel hoe ze het slot hebben kunnen forceren.”

 1. Antwerpse goudfabriek Value Trading moet van de stad alle industriële activiteiten stopzetten: “Eerst verbouwen, tot dan mag er enkel goud verkocht worden”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse goudfa­briek Value Trading moet van de stad alle indu­striële activitei­ten stopzetten: “Eerst verbouwen, tot dan mag er enkel goud verkocht worden”

  De Antwerpse goudraffinaderij Value Trading mag voorlopig geen industriële activiteiten meer uitvoeren van de stad. Goed nieuws voor de buurt - Value Trading ligt pal middenin een joods-orthodoxe gemeenschap - die zich al langer verzet tegen de fabriek, voornamelijk uit vrees voor hun gezondheid. Hoeveel mensen er nu mogelijk geen werk meer hebben, is volgens Value Trading nog te vroeg om te zeggen, maar het bedrijf bekijkt haar mogelijkheden. De raffinaderij mag nog wel edelmetalen blijven kopen en verkopen.
 2. Luc Van der Kelen over de uitdagingen voor de kleine zelfstandige: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstraten van oudsher”
  PREMIUM
  Column

  Luc Van der Kelen over de uitdagin­gen voor de kleine zelfstandi­ge: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstra­ten van oudsher”

  Deze week in de Delhaize aan de Bredabaan in Merksem. Ik loop recht op Johan Verlinde. Ik was een goede klant van zijn kippenslagerij-delicatessenzaak, dicht bij het districtshuis. Twee maanden geleden was de zaak plots verdwenen. Geen kip aan ’t spit meer. Geen kalkoen meer met kerstmis of boerenpaté. Dat verkopen ze ook in de Carrefour verder op de Bredabaan of in het kraam op de Winkelstap, maar bij Johan waren ze veruit het best.