Volledig scherm
De pas geplante bomen op het Eilandje zijn al voor deel afgezaagd © Klaas De Scheirder

Pas geplante bomen al doormidden gezaagd (maar het is niet wat het lijkt)

Een aantal bomen op de Rijnkaai zijn vakkundig doorgezaagd. Het gaat om een tiental boompjes die een aantal maanden geleden werden geplant in het kader van de werken aan de Noorderlijn. Het is geen daad van vandalisme. “Deze bomen hebben de droogte niet overleefd en zullen vervangen worden dit najaar”, vertelt Cheryl Horemans van de Noorderlijn. “De aannemer liet de bomen op deze manier afzagen zodat duidelijk is waar er nieuwe boompjes geplant moeten worden.”

Andere bomen overleefden de droogte wel en de Noorderlijn bekijkt nu welke bomen het best bestand zijn tegen droge zomers. 

Volledig scherm
De pas geplante bomen op het eilandje zijn al voor deel afgezaagd © Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bestuurder met ingetrokken rijbewijs loopt opnieuw tegen de lamp

    Bestuurder met ingetrok­ken rijbewijs loopt opnieuw tegen de lamp

    Het verkeersondersteuningsteam van de regio West van de lokale politie heeft donderdagavond een auto aan de kant gezet aan het Steenplein. De bestuurder gaf de indruk onder invloed te zijn. Bij het opvragen van de boorddocumenten en het rijbewijs, gaf de bestuurder te kennen dat hij geen rijbewijs op zak had. Hij vertelde aan de politie dat hij een rijverbod van één jaar heeft lopen omdat hij onder invloed van verdovende middelen had gereden. Hij voegde er nog aan toe dat zijn rijbewijs op de politierechtbank ligt. De verkeersploeg controleerde de man opnieuw. Hij blies ‘safe’ maar de speekseltest was wel positief. Aangezien de 34-jarige bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs, werd contact opgenomen met het parket. Op vraag van het parket werd de auto geïmmobiliseerd. De dienst technische bijstand van de politie legde een wielklem aan. De bestuurder zal het later opnieuw mogen gaan uitleggen aan de politierechter.
  2. Foutparkeerder misbruikt gehandicaptenkaart van overleden grootmoeder

    Foutpar­keer­der misbruikt gehandicap­ten­kaart van overleden grootmoe­der

    Op het voetpad aan de Nassaustraat werd een voertuig aangetroffen met een gehandicaptenkaart. Na controle door het wijkteam West bleek dat de kaart niet geldig was. De eigenaars van de auto die wat later ter plaatse kwamen, verklaarden dat de kaart van een grootmoeder was die in een rusthuis verbleef en dat ze de kaart gebruiken in aanwezigheid van de grootmoeder. Deze keer waren ze naar eigen zeggen de kaart vergeten weg te nemen. Nazicht in het rijksregister leerde dat de grootmoeder waarvan sprake was, overleden is. Het voertuig werd beboet en de kaart werd gezien het misbruik in beslag genomen.