Volledig scherm
De pas geplante bomen op het Eilandje zijn al voor deel afgezaagd © Klaas De Scheirder

Pas geplante bomen al doormidden gezaagd (maar het is niet wat het lijkt)

Een aantal bomen op de Rijnkaai zijn vakkundig doorgezaagd. Het gaat om een tiental boompjes die een aantal maanden geleden werden geplant in het kader van de werken aan de Noorderlijn. Het is geen daad van vandalisme. “Deze bomen hebben de droogte niet overleefd en zullen vervangen worden dit najaar”, vertelt Cheryl Horemans van de Noorderlijn. “De aannemer liet de bomen op deze manier afzagen zodat duidelijk is waar er nieuwe boompjes geplant moeten worden.”

Andere bomen overleefden de droogte wel en de Noorderlijn bekijkt nu welke bomen het best bestand zijn tegen droge zomers. 

Volledig scherm
De pas geplante bomen op het eilandje zijn al voor deel afgezaagd © Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Maud Vanhauwaert neemt afscheid van stadsdichterschap: “De twee interessantste jaren uit mijn carrière”

    Maud Van­hauwaert neemt afscheid van stadsdich­ter­schap: “De twee interes­sant­ste jaren uit mijn carrière”

    Het is een cliché maar in het geval van stadsdichter Maud Vanhauwaert zal het wel kloppen: als je je amuseert, vliegt de tijd voorbij. Na twee jaar neemt ze binnenkort afscheid van het stadsdichterschap. Een periode die ze de belangrijkste uit haar professionele carrière noemt. Alsjeblieft. Ze blikt terug maar daarna toch snel weer naar voren kijken: “ik ga even uitblazen maar ik weet ook dat witte vlakken in mijn agenda mij onrust bezorgen.”
  2. Coronavirus overschaduwt viering Chinees Nieuwjaar: “Iedereen maakt zich grote zorgen om familie in China”

    Coronavi­rus overscha­duwt viering Chinees Nieuwjaar: “Iedereen maakt zich grote zorgen om familie in China”

    Overal ter wereld vieren Chinezen op 25 januari het Chinese nieuwjaar. Met de traditionele drakendans en heel wat tromgeroffel en vele knallen wordt het jaar van de Rat gevierd. Ook in de Chinese wijk in Antwerpen was dat het geval. Nieuwjaar is voor de Chinese gemeenschap het belangrijkste feest van het jaar. Dat feest wordt deze keer toch wat overschaduwd door het coronavirus.