Illustratiebeeld: Bij panna probeer je de bal door elkaars benen te spelen.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: Bij panna probeer je de bal door elkaars benen te spelen. © Foto WN

Parkour, pannavoetbal en badminton: JC Den Eglantier organiseert allereerste sportfestival U-ground

Elkaar uitdagen voor een potje pannavoetbal? Nieuwe trucjes leren met je skateboard of een initiatie parkour volgen? Dat kan tijdens het laatste weekend van september in de allereerste U-ground van JC Den Eglantier in Berchem.

“Net als op veel andere plaatsen is vooral voetbal heel populair bij de jongeren in Berchem. Met deze eerste editie van U-ground willen we tieners de kans geven om ook eens andere sporten uit te proberen”, zegt Femke Hintjens van JC Den Eglantier. “Het gaat om sporten en spelletjes die jongeren wel kennen, maar nog niet vaak zelf beoefenden of waarvoor er nog te weinig ruimte is in de stad. We promoten vooral outdoorsporten zoals skaten of parkour. Parkour is een typische loopsport om te beoefenen in een grootstad en lijkt een beetje op freerunning. Al gaat het daarbij meer om stunts uithalen. Bij parkour beweeg je je zo snel mogelijk door de stad door op en over objecten te springen zoals banken, muurtjes, trapjes. Bij U-ground kunnen jongeren ook een partijtje badminton of pannavoetbal spelen. Bij pannavoetbal speel je een wedstrijdje één tegen één, waarbij het de bedoeling is om je tegenstander zo vaak mogelijk door de benen te spelen.”

Demonstraties

“Op vrijdag openen we U-ground om 17 uur en kan iedereen sporten uitproberen. Zaterdag zijn er een hele dag workshops en demonstraties”, zegt Hintjens. “Zondag plannen we een echte competitie voor de durvers. Van al dat sporten krijg je natuurlijk honger en dorst. Daarom staan er het hele weekend ook een paar foodtrucks. Jonge dj’s zorgen voor opzwepende muziek om je extra in de stemming te brengen of om je net even te laten uitblazen na het sporten.”

Afspraak op het grasveld aan de Rodekruislaan op vrijdag 27 september vanaf 17 uur en op zaterdag en zondag 28 en 29 september vanaf 14 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen
  PREMIUM

  Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, begint ook de horecawereld zich vol ongeduld in de handen te wrijven. Op 8 juni zouden de restaurants en cafés immers weer open mogen, maar overal rijst de vraag: onder welke omstandigheden? In de grootsteden beweegt één en ander, zoals in Kortrijk, waar ze bezig zijn met een ‘Terrassen XXL’-plan. Overal zullen daar grotere en meer gespreide terrassen komen en sommige buurten worden zelfs verkeersvrij gemaakt. Ook andere Vlaamse steden schieten in actie. Dit zijn hun plannen.
 2. Supportersfederatie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  Supporters­fe­de­ra­tie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  De kogel is door de kerk: op 1 of 2 augustus spelen OH Leuven en Beerschot om een plek in 1A. Beerschot won de heenmatch met 1-0. Het kan in Leuven dus nog alle richtingen uitgaan. Toch had de supportersfederatie de wedstrijd vroeger gespeeld zien worden. “Zeven dagen voor aanvang van de competitie in 1A is dit zelfmoord voor de club.”
 3. 
Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Misschien deze week naar huis”
  PREMIUM

  Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Misschien deze week naar huis”

  Het Antwerpse koppel dat sinds maart door de lockdown vastzit op een camping in het Marokkaanse binnenland, kan met wat geluk nog deze week naar huis. Na gesprekken tussen de Belgische ambassade en de Marokkaanse overheid zouden Irène Cardinaels (66) en Henri Laurent (69) de toelating krijgen om naar Tanger Med aan de Straat van Gibraltar te rijden. In het beste geval wacht hen donderdag 28 mei al een overtocht met een ferry.