Vanaf 1 januari breidt onder meer de rode zone fors uit naar het Eilandje en een aantal straten rond het Centraal Station. Voor het Zuid en het Nieuw Zuid wordt gewacht tot de parking Steendok op de Gedempte Zuiderdokken klaar is.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf 1 januari breidt onder meer de rode zone fors uit naar het Eilandje en een aantal straten rond het Centraal Station. Voor het Zuid en het Nieuw Zuid wordt gewacht tot de parking Steendok op de Gedempte Zuiderdokken klaar is. © RV

Parkeren op straat komt je steeds duurder te staan: stad verhoogt tarieven met 25 tot 40 procent

Parkeren op straat wordt in Antwerpen vanaf januari een heel pak duurder. Naargelang de parkeerzone zul je 25 tot 40 procent meer moeten betalen. Het college besliste vrijdag ook om een aantal zones uit te breiden. “We willen ervoor zorgen dat bewoners en kortparkeerders makkelijker een plek op straat vinden”, zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. UAntwerpen start schooljaar in code oranje, andere Antwerpse campussen blijven code geel

  UAntwerpen start schooljaar in code oranje, andere Antwerpse campussen blijven code geel

  In principe start het academiejaar volgende week in code geel, maar de Universiteit van Antwerpen liet weten dat zij hun onderwijsactiviteiten zullen starten met de veiligheidsmaatregelen die gelden in code oranje. Dat wil zeggen dat de aula’s bij de start van het nieuwe academiejaar maar voor 20% gevuld zullen zijn. De campussen van de KUL in Antwerpen en hogescholen KdG en AP starten het academiejaar wél in code geel. “Voor praktijkgerichte opleidingen in kleinere groepen ligt de situatie anders dan bij hoorcolleges voor 500 studenten”, klinkt het.
 2. De piek die niemand graag ziet: ook in zomer hoge loodwaarden in stof van Moretusburg. “Bang afwachten wat bloedprik in oktober brengt”
  PREMIUM

  De piek die niemand graag ziet: ook in zomer hoge loodwaar­den in stof van Moretus­burg. “Bang afwachten wat bloedprik in oktober brengt”

  De loodwaarden rond de fabriek van Umicore hebben tussen midden juni en midden juli opnieuw gepiekt. Dat blijkt uit cijfers over het neervallend stof van de Vlaamse Milieumaatschappij. PVDA is niet gerust in het bloedonderzoek dat kinderen uit de buurt in oktober zullen ondergaan. Heel wat buurtbewoners zijn vooral de onzekerheid beu over wat er met hun wijk zal gebeuren.