Volledig scherm
Het nieuwe skateparcours in de Parkloods van Park Spoor Noord voor het Antwerp Skate Contest 2019. © CVDP

Park Spoor Noord is nieuwe locatie voor Antwerp Skate Contest

Op 20, 21 en 22 augustus vindt voor de dertiende keer het Nokia Antwerp Skate Contest plaats. Het evenement wordt georganiseerd door de Belgian Skateboard Association die deze urban sport op de kaart wilt zetten.

“Urban Sports winnen over de hele wereld aan populariteit. In plaats van de traditionele sporten gaan jongeren steeds vaker de straat op om te bewegen op urban sports zoals freerunning, breakdancen en skateboarden”, vertelt organisator Anton De Groot. In Antwerpen oefenen steeds meer skaters hun tricks in de skateparken van het Stadspark en Park Spoor Noord. Ook binnen de sportwereld zelf wint de sport aan geloofwaardigheid, want in 2020 wordt skateboarden voor het eerst geïntroduceerd op de Olympische Spelen in Tokyo.

Na edities in het Stadspark, aan de Jordaenskaai en aan het Theaterplein wordt Park Spoor Noord de nieuwe locatie van het Antwerp Skate Contest. “We kozen voor een indoor skateparcours in de Parkloods dat ook de komende drie jaar als permanente skatelocatie zal blijven.” Drie dagen lang zullen er professionele skaters van over de wereld strijden voor een prijzenpot van 13.000 euro. “We hebben ook een wedstrijd in de Backyard Bowl die toegankelijk is voor iedereen. Als de jury jouw trick goed vindt, ontvang je meteen een briefje van 50 euro,” vertelt Anton De Groot. Elke dag is er een free skateboarding moment waarop elke skater het parcours mag komen uittesten.

Dit jaar organiseert de Belgian Skateboard Association voor het eerst de Belgian Skate League. Deze Belgische competitie bestaat uit 15 wedstrijden in verschillende steden waarbij zowel amateurskaters als gesponsorde skaters punten verzamelen. Zo zal er voor de allereerste keer een Belgisch klassement ontstaan. Het Antwerp Skate Contest maakt deel uit van deze Belgian Skate League.

Op de eerste dag van het Antwerp Skate Contest staat ‘Tricks for cash’ in de Backyard Bowl op het programma. Skaters van alle leeftijden tonen er hun tricks aan de jury. Woensdag vinden de kwalificaties plaats van vijftig professionele skateboarders uit heel Europa. Op de slotdag strijden twintig skaters tegen elkaar in de halve finale en beëindigen tien skaters het evenement tijdens de finale.

Meer informatie vind je op www.nokiaantwerpskatecontest.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”