De meeste publieksstemmen gingen naar De Hofkamer van huis Den Wolsack aan de Oude Beurs 27.
Volledig scherm
De meeste publieksstemmen gingen naar De Hofkamer van huis Den Wolsack aan de Oude Beurs 27. © Lucid

Pand op Paardenmarkt en de Hofkamer zijn mooiste monumenten van Antwerpen

AntwerpenDe Hofkamer van huis Den Wolsack aan de Oude Beurs 27 en een woning met winkel op de Paardenmarkt 47 hebben Het Erfgoedjuweel 2021 gewonnen. Dat is de monumentenprijs van de stad Antwerpen. De Hofkamer kreeg de meeste stemmen van het publiek, de prijs van de vakjury ging naar Paardenmarkt 47. Beide winnaars krijgen 4.000 euro. 

 1. Daniel Dardha (16) neemt 25.000 euro in ontvangst voor het behalen van de hoogste titel in schaken
  Antwerpen

  Daniel Dardha (16) neemt 25.000 euro in ontvangst voor het behalen van de hoogste titel in schaken

  Een voorbeeld voor jeugdschakers, een beducht tegenstander van Bart De Wever en de jongste Belgische Internationale Grootmeester ooit. Niet voor niets werd Daniel Dardha (16) deze avond in het Felix Pakhuis geëerd voor zijn nieuwe titel, de hoogste in schaken. Het project Go for Grandmaster reikte hem een geldprijs van 25.000 euro uit: “Dat ga ik niet direct uitgeven, maar beleggen in vastgoed.”
 2. Griezelen in Antwerpen: onze 8 tips voor een geslaagde Halloween
  PREMIUM

  Griezelen in Antwerpen: onze 8 tips voor een geslaagde Halloween

  De ‘engste’ nacht van het jaar komt er weer aan: op zondag 31 oktober is het Halloween. De feestdag die vooral gevierd wordt in Engelstalige landen wint bij ons steeds meer aan populariteit, met trick-or-treattochten, pompoenen voor de deur en verkleedfeestjes tot gevolg. Nog geen plannen tijdens het laatste weekend van oktober? Wij lijsten acht tips op om er een geslaagd halloweenweekend van te maken (en je kunt het laat maken, want maandag is het Allerheiligen!)