De meeste publieksstemmen gingen naar De Hofkamer van huis Den Wolsack aan de Oude Beurs 27.
Volledig scherm
De meeste publieksstemmen gingen naar De Hofkamer van huis Den Wolsack aan de Oude Beurs 27. © Lucid

Pand op Paardenmarkt en de Hofkamer zijn mooiste monumenten van Antwerpen

AntwerpenDe Hofkamer van huis Den Wolsack aan de Oude Beurs 27 en een woning met winkel op de Paardenmarkt 47 hebben Het Erfgoedjuweel 2021 gewonnen. Dat is de monumentenprijs van de stad Antwerpen. De Hofkamer kreeg de meeste stemmen van het publiek, de prijs van de vakjury ging naar Paardenmarkt 47. Beide winnaars krijgen 4.000 euro. 

 1. Bart Verhaeghe, Patrick Janssens en zeven andere clubbestuurders bekennen schuld en kopen proces af in ‘Propere Handen’
  PREMIUM

  Bart Verhaeghe, Patrick Janssens en zeven andere clubbe­stuur­ders bekennen schuld en kopen proces af in ‘Propere Handen’

  Het federale parket heeft met negen clubbestuurders en één trainer in het dossier van voetbalfraude ‘Propere Handen’ een deal gesloten. Dat heeft de redactie van HLN vernomen. In ruil voor een schuldbekentenis en een geldboete zullen zij niet voor de rechtbank worden gedaagd. Bij de tien verdachten die hun proces afkopen, zijn naast Bart Verhaeghe (Club Brugge) en Patrick Janssens (toen Racing Genk) nog heel wat grote namen uit de voetbalwereld. Intussen is er ook een reactie van spijtoptant Dejan Veljkovic, die als eerste namen noemde.
 2. Stad stapt nog niet af van hoofddoek voor leraars: “Maar dat kan in de toekomst veranderen”
  Antwerpen

  Stad stapt nog niet af van hoofddoek voor leraars: “Maar dat kan in de toekomst veranderen”

  Het Antwerps stadsbestuur is niet van zins om het verbod op het dragen van de hoofddoek in het stedelijk onderwijs af te schaffen. Bevoegd schepen Jinnih Beels (Vooruit) wil loyaal blijven aan de afspraken in het bestuursakkoord. “Maar het debat moet zeker worden gevoerd. Het verbod kan in de verdere toekomst opgeheven worden, wat in lijn ligt met hoe mijn partij ernaar kijkt.”