De viooltjes hangen aan de ramen van de politietoren, vlak bij de regenboogvlag.
Volledig scherm
De viooltjes hangen aan de ramen van de politietoren, vlak bij de regenboogvlag. © Lokale Politie Antwerpen

Paarse viooltjes en regenboogvlag aan Oudaan tegen haatmisdrijven

Geen uitbundige festiviteiten dit jaar tijdens de Antwerp Pride maar wél meer dan ooit aandacht voor haatmisdrijven en geweld op basis van afkomst, seksuele geaardheid of religie. “Een boodschap die de politie enkel maar kan steunen, en daarom kleurt de Oudaan vandaag paars.”

 1. RECENSIE. Patine
  PREMIUM

  RECENSIE. Patine

  Het is gezellig druk op een zaterdagavond bij bistro Patine op het Antwerpse Zuid. Iets gaan drinken op het terras doet wat denken aan een avondje Parijs: zowel door de gezellige lichtjes als door de bedrijvigheid en het verkeer dat nog steeds druk op de Leopold De Waelplaats rijdt. Patine is ondertussen een gevestigde waarde op het Zuid, en is voornamelijk een wijnbistro. Wie wil kan er ook een simpele maaltijd nuttigen, en dat is precies wat wij gaan doen.
 2. Antwerpse procureur bedolven onder drugszaken: 1.300 dossiers in onderzoek

  Antwerpse procureur bedolven onder drugszaken: 1.300 dossiers in onderzoek

  Op dit moment zijn er bij de politie en het Antwerpse parket 1.300 drugsdossiers in onderzoek. Elke maand brengt de procureur een honderdtal afgewerkte zaken voor de rechter in eerste aanleg. Het hof van beroep behandelt tot eind dit jaar nog 160 zware drugszaken. De Antwerpse gemeenteraadsleden kregen in de Veiligheidscommissie van procureur Franky De Keyzer en politiebaas Yve Driesen een zicht op de enorme werklast die de “War on Drugs” met zich meebrengt.
 3. Britt Thielemans en Sarah Coppens (Interfreight Antwerp Volley Team) krijgen afscheidswedstrijd: “Jaren in Antwerpen waren fantastisch”

  Britt Thielemans en Sarah Coppens (Interf­reight Antwerp Volley Team) krijgen afscheids­wed­strijd: “Jaren in Antwerpen waren fantas­tisch”

  Zeven maart: de laatste wedstrijd van de vrouwen van Interfreight Antwerp Volley Team tegen Tchalou. Afgesloten met een vlotte overwinning van de Antwerpse meisjes. Niemand besefte toen dat dit het einde zou betekenen van de vorige volleybalcompetitie. Alle deuren gingen dicht, ook die van de Arenahal in Deurne. Het jaar 2020 zou nooit meer hetzelfde zijn.
 4. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op donderdag 24 september

  Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op donderdag 24 september

  In Antwerpen zijn er op één dag 89 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 147. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 1607 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Antwerpen op 304 te liggen. Omdat Antwerpen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.