Vader en zoon, Ben en Dirk Van Duppen
Volledig scherm
Vader en zoon, Ben en Dirk Van Duppen © © Philip Reynaers / Photo News

Overleden PVDA-politicus en arts Dirk Van Duppen krijgt postuum Prijs voor Mensenrechten 2020: “Papa zou ongelofelijk trots zijn geweest”

AntwerpenDokter Dirk Van Duppen (63) heeft postuum de Prijs voor Mensenrechten 2020 gekregen. Die prijs wordt op 10 december uitgereikt via een Facebook live. Van Duppen overleed op 20 maart van dit jaar nadat een ongeneeslijke alvleesklierkanker werd vastgesteld. Zoon Ben Van Duppen noemt de erkenning een hele eer en hoopt dat hetgeen waar zijn vader voor stond hierdoor voortgezet kan worden.

 1. Feestende zorgmedewerkers staan voor rechter: “Spijt, dat is verstand dat te laat komt, meneer”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Feestende zorgmede­wer­kers staan voor rechter: “Spijt, dat is verstand dat te laat komt, meneer”

  Een drukke dag vandaag op de Antwerpse politierechtbank. Liefst vier gevallen van schending van het samenscholingsverbod - ook wel bekend als ‘lockdownfeestjes’ - werden vandaag behandeld. Eén zaak stak echter met kop en schouders boven de rest uit, namelijk die van een feestje in Kalmthout met maar liefst 18 aanwezigen, onder wie ook... zorgmedewerkers. Eentje van hen werkt zelfs in een woonzorgcentrum.
 2. Sint-Vincentiusziekenhuis gaat Covid-patiënten uit Joodse gemeenschap thuis monitoren
  PREMIUM
  Antwerpen

  Sint-Vincentius­zie­ken­huis gaat Co­vid-patiënten uit Joodse gemeen­schap thuis monitoren

  Het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis (GZA) gaat nauw samenwerken met de thuisverplegingsdiensten van de Joodse gemeenschap. Vanaf volgende week komt er een ‘monitoringsysteem’ waarop het ziekenhuis de gezondheidstoestand van zieke mensen op de voet kan volgen. “Hopelijk kunnen we zo vermijden dat we straks overspoeld worden”, zegt Kristiaan Deckers, medisch directeur van de Antwerpse GZA-ziekenhuizen.
 3. Lugubere expo ‘Real Bodies’ in Antwerps Sportpaleis verlengd
  Antwerpen

  Lugubere expo ‘Real Bodies’ in Antwerps Sportpa­leis verlengd

  Sinds de opening midden december bezochten al meer dan 25.000 bezoekers de spraakmakende expo ‘Real Bodies’, met naast 20 perfect bewaarde menselijke lichamen een deel van de grootste penissencollectie ter wereld. Omdat de belangstelling blijft aanhouden, is de expo in het Hospitality Center in het Antwerpse Sportpaleis verlengd tot en met pinkstermaandag 24 mei. Normaal liep ‘Real Bodies’ tot 21 februari.
 1. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak

 2. Met krachttraining is Daniëlle haar reuma de baas
  Play

  Met krachttrai­ning is Daniëlle haar reuma de baas