Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) ging dinsdag een kijkje nemen naar de restauratiewerken.
Volledig scherm
Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) ging dinsdag een kijkje nemen naar de restauratiewerken. © Klaas De Scheirder

Oudste nog bestaande stadsplan Antverpia wordt gerestaureerd voor nieuwe expo: “Zowel geschiedkundig als artistiek van onschatbare waarde”

ANTWERPENHet oudste nog bestaande stadsplan van Antwerpen van de hand van de Italiaanse schilder Virgilius Bononiensis, wordt momenteel gerestaureerd. De met de hand ingekleurde houtsnede ‘Antverpia’ van 1m20 op 2m65 wordt in gereedheid gebracht voor een nieuwe expo in het Plantin-Moretusmuseum. “Anverpia is de grootste en meest gedetailleerde plattegrond die we uit de zestiende eeuw kennen.”

  1. Drie Antwerpse vrienden lanceren app die slechtzienden veilig door het verkeer loodst: “Gedaan met een avondklok voor blinden. Nu kunnen ze altijd de deur uit”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Drie Antwerpse vrienden lanceren app die slechtzien­den veilig door het verkeer loodst: “Gedaan met een avondklok voor blinden. Nu kunnen ze altijd de deur uit”

    Een zebrapad oversteken is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid, en dat weten Michiel (24), Willem (24) en Vincent (26) maar al te goed. Wanneer een slechtziende vriend hen erop attent maakte dat steden niet tegemoetkomen aan hun noden, ontwikkelden de ingenieurs zelf dan maar de app OKO. Deze geeft aan wanneer slechtzienden veilig de straat kunnen oversteken: “Maar we gaan nog veel verder dan dat. Op termijn zal de app ook obstakels en busnummers kunnen herkennen.”