Gert Cockx.
Volledig scherm
Gert Cockx. © BELGA

Oud-voorzitter politievakbond NSPV krijgt werkstraf voor verrijking met vakbondsgeld

Het Antwerpse hof van beroep heeft Gert Cockx (55), de voormalige voorzitter van de politievakbond NSPV, veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en 12.000 euro boete. Tijdens zijn voorzitterschap heeft hij zichzelf en zijn echtgenote persoonlijk verrijkt met vakbondsgeld. Zijn vrouw krijgt de opschorting. In eerste aanleg werden beiden nog veroordeeld tot een celstraf met uitstel.

 1. Na jaren onderhandelen: Damcomité en projectontwikkelaar bereiken akkoord over aangepaste plannen Slachthuissite

  Na jaren onderhande­len: Damcomité en projectont­wik­ke­laar bereiken akkoord over aangepaste plannen Slachthuis­si­te

  Na jarenlang onderhandelen zijn het Damcomité en projectontwikkelaar Triple Living tot een overeenkomst gekomen over de ontwikkeling van de Slachthuissite, het Noordschippersdok en het Lobroekdok. Het Damcomité zal zich daarom terugtrekken uit de procedure voor de vernietiging van het ruimtelijk uitvoeringsplan bij de Raad van State. Vrijdag keurde het college ook de nota voor de herontwikkeling van de Slachthuissite goed.
 2. Luxueus logeren aan de Cogels-Osylei, een voormalig koetshuis of een art-deco-appartement: de perfecte staycation in Antwerpen (deel 5)
  PREMIUM

  Luxueus logeren aan de Co­gels-Osylei, een voormalig koetshuis of een art-de­co-apparte­ment: de perfecte staycation in Antwerpen (deel 5)

  Dat #staycation een populaire hashtag wordt deze zomer, moeten we niemand uitleggen. Maar niet getreurd. Vijf weken lang bewijzen we dat je ook in de provincie Antwerpen een bijzonder verblijf kan boeken. Deze week ontdekken we een prachtig hotel op de chique Cogels-Osylei in Berchem, een art-deco-appartement in Antwerpen en een voormalig koetshuis in Brasschaat. Meer unieke B&B’s vind je hier.