De verdachten zouden enkele miljoenen euro's aan contant geld hebben witgewassen voor hun klanten. De zaak is gelinkt aan het drugsmilieu.
Volledig scherm
De verdachten zouden enkele miljoenen euro's aan contant geld hebben witgewassen voor hun klanten. De zaak is gelinkt aan het drugsmilieu. © Shutterstock

Orthodoxe joden verdacht van witwassen van miljoenen euro’s aan drugsgeld: “de politie heeft een spelletje ‘reken je rijk’ gespeeld met mijn cliënt”

AntwerpenDe zaak van de witwaspraktijken binnen het joods-orthodoxe milieu werd vandaag hernomen in de correctionele rechtbank. Vorige week werden al de eerste pleidooien gevoerd door de advocaten van de verdediging, waarbij duidelijk werd dat de grondigheid van het onderzoek gedurende de hele rechtszaak sterk in twijfel zou worden getrokken. In totaal verschijnen 46 verdachten voor de rechter omdat ze enkele miljoenen euro’s zouden hebben witgewassen voor Zuid-Amerikaanse drugskartels.

 1. 200 studenten KdG vechten voor hun bedreigde opleidingen: petitie gaat als lopend vuurtje rond
  PREMIUM
  Antwerpen

  200 studenten KdG vechten voor hun bedreigde opleidin­gen: petitie gaat als lopend vuurtje rond

  En óf ze verontwaardigd zijn, de studenten van de drie graduaatsopleidingen die de Karel de Grote Hogeschool (KdG) noodgedwongen moet stopzetten. “Wat ik voel? Onmacht en verdriet”, zegt de 18-jarige Maxime Van Bouwel. Ze zit in haar eerste jaar Maatschappelijk Werk. Maar de strijd opgeven: dat nu ook weer niet. De 200 getroffen studenten zijn met een online petitie gestart. De teller liep zondag vlot richting 4.000 handtekeningen.
 1. Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbalteam
  Play

  Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbal­team

 2. Mantelzorgers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld
  Play

  Mantelzor­gers halen griepprik: GGD heeft voorraad aangevuld