Sfeerbeelden Sharon Lockhart in Middelheim Museum
Volledig scherm
Sfeerbeelden Sharon Lockhart in Middelheim Museum © Ans Brys

Opvallende lichtsculptuur op kasteelgevel van Middelheimmuseum

AntwerpenHet Antwerpse Middelheimmuseum heeft een opmerkelijke boodschap voor bezoekers en voorbijgangers van het museum: ‘The Future Should Always Be Better’. Deze opvallende lichtsculptuur van de Amerikaanse kunstenaar Sharon Lockhart prijkt komende maanden op de gevel van het Middelheimkasteel. 

 1. Rechter toont geen genade voor mensensmokkelaars: “Vluchtelingen waren volledig overgeleverd aan hun wil”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rechter toont geen genade voor mensensmok­ke­laars: “Vluchte­lin­gen waren volledig overgele­verd aan hun wil”

  De vijf Ethiopische en Eritrese mensensmokkelaars tegen wie 8 jaar cel was gevorderd, zullen in sommige gevallen tot 5 jaar achter de tralies verdwijnen. De rechtbank toonde zich daarmee erg streng tegenover hun misdaden. Dat de vijf zichzelf eveneens slachtoffers en transmigranten zouden kunnen noemen, zoals hun advocaten hadden gepleit, werd niet geaccepteerd. “Ze bleven niet op de parkings en hadden ook nooit bagage bij.”
 2. Leraar (34) en moeder thuis overvallen en mishandeld: daders willen codes van kluis met 3 miljoen euro aan bitcoins
  PREMIUM
  Antwerpen/Hoboken

  Leraar (34) en moeder thuis overvallen en mishandeld: daders willen codes van kluis met 3 miljoen euro aan bitcoins

  In Antwerpen zijn intussen vier verdachten van een gewelddadige home-invasion in Hoboken aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer buigt zich donderdag over de aanhouding van drie van de vier. De overvallers zouden volgens onze informatie geprobeerd hebben om 3 miljoen euro aan bitcoins uit een digitale kluis over te zetten op hun eigen rekening.