Heb jij een ambitieus project gelanceerd? Het Laatste Nieuws zoekt jongondernemers die willen vertellen hoe zij hun steentje op economisch, cultureel, ecologisch of creatief vlak willen bijdragen.
Volledig scherm
Heb jij een ambitieus project gelanceerd? Het Laatste Nieuws zoekt jongondernemers die willen vertellen hoe zij hun steentje op economisch, cultureel, ecologisch of creatief vlak willen bijdragen. © RV

OPROEP. De nieuwe generatie ondernemers in Antwerpen: HLN zoekt jonge wolven met een interessant project

AntwerpenDe redactie van Het Laatste Nieuws is op zoek naar jonge wolven in Antwerpen die recent een stap in het ondernemerschap waagden, een origineel project lanceerden of op hun eigen manier bijdragen aan een betere economische, culturele, ecologische of creatieve wereld. 

 1. Zoon Bobbejaan Schoepen mag themapark bouwen naast luchthaven Deurne: “Ik speelde altijd al liever met vliegtuigjes dan met autootjes”
  ANTWERPEN

  Zoon Bobbejaan Schoepen mag themapark bouwen naast luchthaven Deurne: “Ik speelde altijd al liever met vliegtuig­jes dan met autootjes”

  Buurtbewoners zijn de luchthaven in Deurne liever kwijt dan rijk, maar niet enkel mag Antwerp Airport uitbreiden van de Vlaamse regering, ook komt er een luchtvaartthemapark naast te liggen. Onder de vleugels van wie? Jack Schoepen, de zoon ván. Er wordt 200 miljoen euro geïnvesteerd in het themapark. “Ik speelde als kind al liever met vliegtuigjes dan met auto’s.”
 2. Antwerpse moskee overspoeld met hulpgoederen: “Eerste camion al richting Turkije vertrokken”
  Berchem

  Antwerpse moskee overspoeld met hulpgoede­ren: “Eerste camion al richting Turkije vertrokken”

  Er rolt een golf van solidariteit door het Antwerpse district Berchem. Tot diep in de nacht zijn mensen hulpgoederen voor de slachtoffers van de aardbeving naar de Selimiye moskee komen brengen. Nadat alles is gesorteerd - een huzarenstukje! - worden de spullen per vrachtwagen naar Turkije gebracht. “Deze ramp raakt niet alleen onze gemeenschap. Héél Berchem springt in de bres. Het is hartverwarmend.”
 1. Werken aan Antwerpse Scheldetunnel mogen starten ... maar actiegroepen geven zich niet gewonnen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Werken aan Antwerpse Scheldetun­nel mogen starten ... maar actiegroe­pen geven zich niet gewonnen

  De grondbemalingswerken voor de bouw van de Scheldetunnel in Antwerpen, een cruciaal onderdeel van de Oosterweelverbinding, kunnen dan tóch van start gaan. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de claim van vier natuurverenigingen afgewezen. Maar daarmee is de kous allicht niet af: de kans op een (langere) procedure ten gronde is groot. “Tenzij de overheid de lozingen uit eigen beweging stopt”, aldus de actiegroepen.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?