Het hof van beroep in Antwerpen.
Volledig scherm
Het hof van beroep in Antwerpen. © Laenen

Oprichters nepuniversiteit veroordeeld tot zwaardere straf in hoger beroep

AntwerpenHet Antwerps hof van beroep heeft vorige week de oprichters van de United International Business School veroordeeld tot het betalen van geldboetes omdat ze niet-erkende masterdiploma’s uitreikten. “Hierdoor werd de goede naam van het Vlaamse hoger onderwijs en dus ook de goede naam van de burgerlijke partij aangetast”, klinkt het in het arrest.

 1. Rechtbank buigt zich opnieuw over bende die valse vuilniszakken verkocht: “Politionele tussenkomsten in eerder dossier konden sommigen blijkbaar niet op andere gedachten brengen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Rechtbank buigt zich opnieuw over bende die valse vuilniszak­ken verkocht: “Politione­le tussenkom­sten in eerder dossier konden sommigen blijkbaar niet op andere gedachten brengen”

  Twee leden van een 9-koppige criminele bende, die twee jaar geleden nog werden veroordeeld voor het aanmaken en verkopen van vervalste vuilniszakken, riskeren een bijkomende celstraf van 2 jaar effectief. Het duo stond donderdag, samen met 7 anderen opnieuw terecht voor exact dezelfde feiten. Deze keer kochten ze zakken aan van de steden Mechelen en Antwerpen en distribueerden ze deze vervolgens via lokale kruidenierswinkels.
 2. Kleding uit vissenhuid of jeans uit hennep: expo in Wintertuin vraagt zich af of 'mode de wereld kan redden’
  Antwerpen

  Kleding uit vissenhuid of jeans uit hennep: expo in Wintertuin vraagt zich af of 'mode de wereld kan redden’

  Kan mode de wereld redden? Dat is de centrale vraag tijdens de Responsible Fashion Series, een congres dat van 20 tot 22 oktober in Antwerpen georganiseerd wordt. In de marge van dat congres loopt een tentoonstelling in de Wintertuin van de Academie. Onderzoekers uit binnen- en buitenland stellen daar enkele boeiende projecten voor, zoals kleding uit vissenhuid of een doe-het-zelfbox waarmee je je eigen schoen kunt maken.