Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Klaas De Scheirder

Oppositiepartij Groen over barslechte stikstofstudie: “Dit is beschamend en Antwerpenaar betaalt daarvoor de prijs”

AntwerpenIn een onderzoek naar luchtvervuiling in duizend Europese steden staat Antwerpen op een betreurenswaardige tweede plaats. Volgens de onderzoekers kan Antwerpen jaarlijks 307 overlijdens vermijden, mócht de verontreiniging door stikstofdioxide (NO2) vergelijkbaar zijn met die van de properste steden van Europa. “Dit is schuldig verzuim”, zegt Groen-fractieleider Imade Annouri.

 1. ASSISEN. “Mannen die Leo (59) ontmoette waren niet overtuigd homoseksueel, maar enkel uit op centen”: Roemeense tomatenplukkers staan terecht voor roofmoord in Deurne
  PREMIUM
  Antwerpen/Deurne

  ASSISEN. “Mannen die Leo (59) ontmoette waren niet overtuigd homoseksu­eel, maar enkel uit op centen”: Roemeense tomaten­pluk­kers staan terecht voor roofmoord in Deurne

  Hebben drie Roemeense gastarbeiders de zwakbegaafde Leo Van Rentergem (59) uit Deurne gedood én beroofd nadat ze hem in een homobar in de Antwerpse stationsbuurt hadden leren kennen? Daarover buigt de Antwerpse assisenjury zich vanaf donderdag. De drie beschuldigden, die elkaar op bijna élk punt tegenspreken, riskeren in principe levenslang.
 2. Is een nachtelijke wake een ‘lockdownfeestje’? Tweede zitting over illegale bijeenkomsten brengt morele vraagstukken met zich mee
  PREMIUM
  Antwerpen

  Is een nachtelij­ke wake een ‘lockdown­feest­je’? Tweede zitting over illegale bijeenkom­sten brengt morele vraagstuk­ken met zich mee

  Een nieuwe dag brengt een nieuwe resem inbreuken op de coronamaatregelen. Vandaag dienden 59 mensen zich aan op de Antwerpse politierechtbank om zich te verantwoorden voor bijeenkomsten en ‘feestjes’ die momenteel illegaal zijn. De rechter moest zich onder meer de vraag stellen of de mondmaskerplicht wel strookt met de wet op het verbod op gezichtsbedekkende kleding en of een nachtwake voor een overleden vriendin geldt als een ‘lockdownfeestje’.
 3. Eén op de drie zorgbuddy’s bij ZNA wil in de zorg blijven werken: “Ik heb me dankzij deze job oprecht gelukkiger gevoeld”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eén op de drie zorgbuddy’s bij ZNA wil in de zorg blijven werken: “Ik heb me dankzij deze job oprecht gelukkiger gevoeld”

  Britt Belmans (28) begon drie maanden geleden als een van de honderd zorgbuddy’s die bij de ZNA-ziekenhuizen de druk op de verpleegteams moesten verlichten. Vandaag hoef je de Antwerpse niet meer te overtuigen om definitief voor een carrière in de zorg te kiezen. Dertig collega’s van haar denken er net hetzelfde over. ZNA houdt 54 van de 100 zorgbuddy’s sowieso drie maanden langer aan boord.
 1. Onbekende mannen vergissen zich van huis en bedreigen buren Antwerps burgemeester Bart De Wever

  Onbekende mannen vergissen zich van huis en bedreigen buren Antwerps burgemees­ter Bart De Wever

  In het Antwerpse district Deurne hebben twee onbekende mannen vanmorgen aangebeld bij de woning naast het huis van burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Toen de bewoners de voordeur openden, bedreigden de twee hen en vroegen ze om geld en de sleutel van de auto. Na een kleine schermutseling sloegen de twee op de vlucht. Volgens de politie van Antwerpen hadden de mannen zich van huis vergist.
 2. Coronacrisis dreigt financiering Toekomstverbond (nog meer) in de war te sturen
  Antwerpen

  Coronacri­sis dreigt financie­ring Toekomst­ver­bond (nog meer) in de war te sturen

  Het Rekenhof plaatst in een nieuwe voortgangsrapportage over het Antwerpse Toekomstverbond grote vraagtekens bij de financiering van zowat alle onderdelen daarvan, gaande van de Oosterweelverbinding en de overkapping van de Antwerpse ring tot het Haventracé en de regionale modal shift. De coronacrisis dreigt de Vlaamse begroting bovendien voor enorme uitdagingen te plaatsen de komende jaren en dat betekent volgens het Rekenhof dat er “harde keuzes moeten worden gemaakt welke investeringen voorrang krijgen in de komende tien jaar”.
 1. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet