De 3M-fabriek in Zwijndrecht, bron van het PFOS-probleem in Zwijndrecht en in een perimeter van 15 kilometer daarrond.
Volledig scherm
De 3M-fabriek in Zwijndrecht, bron van het PFOS-probleem in Zwijndrecht en in een perimeter van 15 kilometer daarrond. © BELGA

Oppositie pakt De Wever hard aan over PFOS, maar die weert zich: “Als in het verslag had gestaan dat de volksgezondheid bedreigd was, dan had niemand mij tegengehouden”

AntwerpenDe extra gemeenteraad over PFOS die op initiatief van PVDA in Antwerpen was bijeengeroepen, draaide uit op een taaie brok. “Ik trek al drie gemeenteraden aan de alarmbel over PFOS, maar telkens stuurt de meerderheid ons met een kluitje in het riet. Ik word er moedeloos van”, zo haalde Peter Mertens (PVDA) uit.

 1. ZOO Antwerpen onderzoekt invloed van lockdown op dieren: “Chimpansees hadden tijdens de sluitingen opnieuw meer oog voor elkaar”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ZOO Antwerpen onderzoekt invloed van lockdown op dieren: “Chimpan­sees hadden tijdens de sluitingen opnieuw meer oog voor elkaar”

  De lockdown tijdens de coronapandemie heeft niet alleen een grote impact gehad op ons, ook de dieren van ZOO Antwerpen merkten al snel dat er iets niet pluis was. Want waar was al dat volk toch naartoe? Onderzoeker Marina Salas (33) observeerde hun gedrag en kwam tot opvallende vaststellingen: “Chimpansees gingen plots opnieuw meer met elkaar om.”
 2. Sociale mix in scholen niet meer opgelegd: “Ik kan me niet voorstellen dat we gelijkekansenbeleid in Antwerpen niet zouden voortzetten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Sociale mix in scholen niet meer opgelegd: “Ik kan me niet voorstel­len dat we gelijkekan­sen­be­leid in Antwerpen niet zouden voortzet­ten”

  Het Antwerpse onderwijsveld neemt de tijd voor een debat over de sociale mix in basis- en secundaire scholen. Met een akkoord over het inschrijvingsdecreet legt de Vlaamse regering vanaf het schooljaar 2023-24 die mix mét voldoende plaats voor kwetsbare leerlingen niet meer aan de scholen op. “Ik kan me niet voorstellen dat we ons gelijkekansenbeleid niet zouden voortzetten”, zegt Danielle Van Ast, directeur GO! Scholengroep Antwerpen.