Volledig scherm
Het hondenteam werd zaterdag opnieuw ingezet om onder andere de Meir in de gaten te houden. © Sander Bral

Opnieuw verscherpt toezicht in Antwerpen door verontrustende berichten van jongeren: “Vandaag zetten we heel de stad op stelten”

De lokale politie van Antwerpen hield zaterdagavond opnieuw verscherpt toezicht nadat er opnieuw berichten op sociale media werden onderschept waaruit bleek dat verschillende jongeren zouden samen troepen om winkels te gaan plunderen. Vrijdagavond werden zeventien jongeren gearresteerd. Zaterdag werden verschillende jongeren gecontroleerd maar het bleef rustig.

Vrijdag kreeg de lokale politie verontrustende berichten te zien die rondgingen via het sociale medium Snapchat. Verschillende jongeren waren blijkbaar van plan samen te troepen om winkels te plunderen in het stadscentrum. De politie zette de mobiele eenheid, het hondenteam en interventieteams in om de jongeren te onderscheppen. Ook de federale politie leverde bijstand.

Zestien jongeren werden gearresteerd vrijdagavond, één van hen wordt voorgeleid bij de jeugdrechter op verdenking van drugsdealen. Een zeventiende jongeman van zestien jaar, de aanstoker van de bende, werd eerder vrijdag al opgepakt. Ook hij verschijnt voor de jeugdrechter op verdenking van poging inbraak en vereniging van misdadigers. De andere jongeren werden vrijdagavond door hun ouders opgehaald in het politiebureau aan de Noorderlaan. Ze worden uitgenodigd voor verhoor. De zeventien betrokkenen zijn tussen twaalf en negentien jaar.

Volledig scherm
Onze redactie kreeg dit Snapchat-bericht in handen. Het circuleerde zaterdagmiddag nadat er vrijdag zeventien jongeren werden gearresteerd. © rv

Zaterdag dan circuleerden er gelijkaardige berichten via Snapchat. In berichten werd opgeroepen om niet enkel het stadscentrum te viseren maar ook onder andere het Kiel en Borgerhout. “We namen de berichten opnieuw serieus en hielden zaterdagavond opnieuw een gelijkaardige actie”, bevestigt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Er werden verschillende jongeren gecontroleerd maar niemand werd gearresteerd. Er waren geen incidenten en alles bleef rustig.”

Volledig scherm
Verhoogd politietoezicht op de Meir zaterdagavond. © Sander Bral
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Politie controleert in fietsstraten

    Politie contro­leert in fietsstra­ten

    De politie Antwerpen heeft In de omgeving van de Lange Dijkstraat, Van Arteveldestraat, Rotterdamstraat, Sint-Gummarusstraat en de Schijnpoortweg controles gehouden in onder meer fietsstraten. Vier fietsers reden in de verboden richting door de Sint-Gummarusstraat en kregen een boete. In de Lange Dijkstraat én in de Rotterdamstraat werden telkens acht voertuigen beboet omdat ze fietsers aan het inhalen waren in een fietsstraat. Aan de Schijnpoortweg werden 9 fietsers betrapt nadat ze het bord dat fietsers verbiedt hadden genegeerd. Tot slot werden 10 voertuigen beboet in de Van Arteveldestraat. De bestuurders van die auto’s haalden fietsers in terwijl dat niet mag in een fietsstraat.
  2. Zeven wildplassers vliegen op de bon

    Zeven wildplas­sers vliegen op de bon

    De politie Antwerpen heeft zaterdag een controle actie gehouden in het Schipperskwartier en op de kerstmarkt. In totaal werden 32 personen en 12 voertuigen gecontroleerd. Tijdens de controleactie werden zeven wildplassers betrapt. Een van de wildplassers spuwde ook nog eens op de grond wat hem een tweede boete opleverde. Daarnaast waren er ook nog pv’s voor drugsbezit en openbare dronkenschap. Er werden ook nog twee bestuurders betrapt die onder invloed waren.