Het hondenteam werd zaterdag opnieuw ingezet om onder andere de Meir in de gaten te houden.
Volledig scherm
Het hondenteam werd zaterdag opnieuw ingezet om onder andere de Meir in de gaten te houden. © Sander Bral

Opnieuw verscherpt toezicht in Antwerpen door verontrustende berichten van jongeren: “Vandaag zetten we heel de stad op stelten”

De lokale politie van Antwerpen hield zaterdagavond opnieuw verscherpt toezicht nadat er opnieuw berichten op sociale media werden onderschept waaruit bleek dat verschillende jongeren zouden samen troepen om winkels te gaan plunderen. Vrijdagavond werden zeventien jongeren gearresteerd. Zaterdag werden verschillende jongeren gecontroleerd maar het bleef rustig.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Steeds meer fietsers vallen voor fietsabonnement Swapfiets: “60 procent meer abonnees dan periode vorig jaar”

  Steeds meer fietsers vallen voor fietsabon­ne­ment Swapfiets: “60 procent meer abonnees dan periode vorig jaar”

  Steeds meer fietsers kiezen voor een fietsabonnement van Swapfiets. Je betaalt dan een vast bedrag per maand in ruil voor een fiets en het onderhoud. De coronacrisis gaf al een stevige duw, maar ook doorheen de zomer en bij de start van het nieuwe school- en academiejaar bleven nieuwe abonnees zich aanmelden voor een Swapfiets. Vandaag telt Swapfiets meer dan 4.000 Antwerpse klanten. Dat zijn er 60 procent meer dan in september vorig jaar.
 2. Zeventien jongeren die afspreken om winkels in Antwerpen te plunderen net op tijd onderschept, jongste was amper 12

  Zeventien jongeren die afspreken om winkels in Antwerpen te plunderen net op tijd onder­schept, jongste was amper 12

  Zeventien jongeren met verboden wapens zijn vrijdag gearresteerd omdat ze van plan waren om te plunderen en amok te maken in enkele winkels in de binnenstad. Dat hadden ze via sociale media afgesproken. De verontrustende berichten kwamen tot bij de politie terecht en die kon de jongeren onderscheppen. De bende werd gearresteerd, twee van hen worden voorgeleid bij de jeugdrechter.
 3. Antwerpse studenten vieren start academiejaar online met Students On Stage: “Studentenleven zal coronaproof doorgaan”

  Antwerpse studenten vieren start academie­jaar online met Students On Stage: “Studenten­le­ven zal corona­proof door­gaan”

  Ook dit jaar wordt het academiejaar in Antwerpen traditiegetrouw ingezet met het studentenfestival Students On Stage. Wegens de coronacrisis besloot Unifac, de overkoepelende studentenvereniging, om het evenement via een livestream te laten doorgaan. Daarnaast wordt vandaag het VUAS-platform gelanceerd als nieuwe plek om het studentenleven virtueel levendig te houden.