Volledig scherm
Café ’t Kapelleke in Wilrijk. © Klaas De Scheirder

Opnieuw café gesloten wegens drugshandel

‘t Kapelleke, een café in de De Bruynlaan in Wilrijk, moet nog tot 15 oktober gesloten blijven wegens drugshandel. Dat heeft de burgemeester beslist. 

De politie had ernstige aanwijzingen dat er vanuit het café drugs verkocht zou worden. Er kwamen ook verschillende meldingen van overlast en verstoring van de openbare orde. Bovendien is één van de twee uitbaters gekend voor verkoop en handel van drugs. Naar aanleiding van deze informatie ging de politie over tot een huiszoeking in het café en van de woning van eerder genoemde uitbater.

In het café waren beide uitbaters aanwezig. Beiden hadden twee gsm’s en één van hen had 4.140 euro op zak. Achter de toonbank werden een boksbeugel en een dolk gevonden, en 1.375 euro in een kluis. In de woning, die zich schuin tegenover het café bevindt, werd één gram cocaïne, meer dan 60 gram heroïne en sporen van heroïne gevonden op blenders, emmers, een zeef en een precisieweegschaal. De uitbater werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

‘t Kapelleke is niet het eerste café in Antwerpen dat tijdelijk moet sluiten wegens drugsfeiten. In juni werden al twee cafés in Antwerpen (Carnotstraat en Lange Beeldekensstraat) tijdelijk gesloten wegens drugshandel, en ook in maart vond de politie drugs in een café in de Brederodestraat.

Volledig scherm
Café ’t Kapelleke in Wilrijk. © Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpenaars en Clean Up

    VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpe­naars en Clean Up

    Een duizendtal mensen staken zaterdag de handen uit de mouwen om samen afval te rapen langs de Schelde in het kader van River Cleanup. Kilo’s sigarettenpeuken, honderden flesjes en blikjes, isomo, etensverpakking, drugspuiten en afval van schepen werd gevonden op slechts enkele uren tijd. Afval dat anders in onze zeeën en oceanen terecht zou komen. “Belangrijker dat opruimen is het bewustmakingsproces”, klinkt het bij de organisatie.