Volledig scherm
Café ’t Kapelleke in Wilrijk. © Klaas De Scheirder

Opnieuw café gesloten wegens drugshandel

‘t Kapelleke, een café in de De Bruynlaan in Wilrijk, moet nog tot 15 oktober gesloten blijven wegens drugshandel. Dat heeft de burgemeester beslist. 

De politie had ernstige aanwijzingen dat er vanuit het café drugs verkocht zou worden. Er kwamen ook verschillende meldingen van overlast en verstoring van de openbare orde. Bovendien is één van de twee uitbaters gekend voor verkoop en handel van drugs. Naar aanleiding van deze informatie ging de politie over tot een huiszoeking in het café en van de woning van eerder genoemde uitbater.

In het café waren beide uitbaters aanwezig. Beiden hadden twee gsm’s en één van hen had 4.140 euro op zak. Achter de toonbank werden een boksbeugel en een dolk gevonden, en 1.375 euro in een kluis. In de woning, die zich schuin tegenover het café bevindt, werd één gram cocaïne, meer dan 60 gram heroïne en sporen van heroïne gevonden op blenders, emmers, een zeef en een precisieweegschaal. De uitbater werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

‘t Kapelleke is niet het eerste café in Antwerpen dat tijdelijk moet sluiten wegens drugsfeiten. In juni werden al twee cafés in Antwerpen (Carnotstraat en Lange Beeldekensstraat) tijdelijk gesloten wegens drugshandel, en ook in maart vond de politie drugs in een café in de Brederodestraat.

Volledig scherm
Café ’t Kapelleke in Wilrijk. © Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Katten blazen dit weekend verzamelen in Antwerp Expo

    Katten blazen dit weekend verzamelen in Antwerp Expo

    Perzische Langhaar, Exotic Shorthair of Maine Coone... Wist je dat er meer dan vijftig kattenrassen bestaan? Kattenliefhebbers kunnen zondag 24 november een kijkje gaan nemen naar de mooiste katten van Europa in Antwerp Expo. Er worden meer dan 300 raskatten van een twintigtal verschillende kattenrassen uit België, Nederland, Frankrijk en Duitsland verwacht. De kattenshow wordt georganiseerd door de Belgian Cat Fanciers, een vereniging voor liefhebbers van raskatten.
  2. Rode Neuzen Reporter Emanuelle getuigt over depressie: “Praten helpt écht!”

    Rode Neuzen Reporter Emanuelle getuigt over depressie: “Praten helpt écht!”

    Tijdens de maand november nemen Rode Neuzen-jongerenreporters over heel Vlaanderen de verslaggeving over Rode Neuzen-acties op zich. “Als de oudste reporter voor Rode Neuzen Dag in mijn regio, vond ik van mezelf dat ik wat gevoeligere thema’s kon aankaarten. Ik heb hierdoor gekozen om getuigenissen van mensen af te nemen. In mijn eerste artikel getuig ik zelf over depressie”, vertelt Emanuelle. In dit artikel doet zij haar verhaal.