Muzische basisschool K'do kan nog in de Schildersstraat blijven tot het ingestorte gebouw op Nieuw Zuid is heropgebouwd.
Volledig scherm
Muzische basisschool K'do kan nog in de Schildersstraat blijven tot het ingestorte gebouw op Nieuw Zuid is heropgebouwd. © GV

Opluchting voor ouders en leerlingen K’do: school mag in Schildersstraat blijven tot ingestort gebouw op Nieuw Zuid is heropgebouwd

AntwerpenMuzische basisschool K’do mag dan toch langer in de Schildersstraat blijven. Er komt geen tijdelijke verhuis naar het Wilrijkse Plein. Heel wat ouders zagen dat niet zitten. “We hebben van AP Hogeschool, de nieuwe eigenaar, de garantie gekregen dat K’do niet meer naar een andere plek moet uitwijken tot de ingestorte school op Nieuw Zuid is heropgebouwd”, zegt Danielle Van Ast, algemeen directeur van GO! Antwerpen.

  1. Hoe een fascistische Antwerpse moord uit 1936 tot de grootste staking ooit leidde: “Ze zijn weer bezig, ze zijn weer bezig”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Hoe een fascisti­sche Antwerpse moord uit 1936 tot de grootste staking ooit leidde: “Ze zijn weer bezig, ze zijn weer bezig”

    In de nacht van 22 op 23 mei 1936 worden twee socialistische syndicalisten in de Antwerpse binnenstad neergekogeld door een fascist. De moord op Albert Pot (19) en Theo Grijp (37) gaf aanleiding tot de grootste algemene staking ooit in ons land, en betekende meteen ook het begin van onze moderne sociale zekerheid. De gebeurtenissen worden zaterdag om 14 uur door de socialistische vakbond ABVV herdacht.